Owen Pallett v klipu "Paragon Of Order" bojuje o svobodu bytí

09.12.2020 16:37 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Letošní řadovka Owena Palletta "Island" se do digitálního světa dostala již v závěru května, na své fyzické vydání teprve čeká. Prozatím její autor vypustil do světa první doprovodné video. Nechal ho vytvořit ke kompozici "Paragon Of Order".

Album "Island" ukazuje, že Owen je ve formě. Dosavadní recenze se shodují, že se mu opět podařilo vytvořit pro něj typicky bohatý fantasy svět postavený tentokráte na bojích o vlastní identitu.

"Paragon Of Order" je první klip z chystané čistě animované série. Tu měl celou pod palcem torontský ilustrátor a karikaturista Eric Kostiuk Williams. Děj tohoto snímku vložil do dávné minulosti a vyobrazuje zmíněný boj o identitu a svobodu vlastního bytí ve světě okolo nás. Černobílé video toto poselství propojuje s textem skladby. Sám Pallett pak výsledek přibližuje slovy: "Extrovertní coda na introvertním albu."

Owen Pallett představil svůj aktuální studiový počin prostřednictvím několika komorních video streamů, za všechny jmenujme například NPR Tiny Desk (Home) Concert. Samotná nahrávka z části vznikala v legendárních Abbey Road Studios za účasti smyčcového tělesa The London Contemporary Orchestra a nám nezbývá než doufat, že na její živou prezentaci na větších pódiích ještě nakonec dojde.

Kolekce vyjde fyzicky v pátek 5. března příštího roku na CD a na dvojLP. Pokud však chcete získat exkluzivní edici s bonusovým vinylem s devíti demo snímky k písním, které tvoří nosnou kostru této desky, následujte tento odkaz. Musíte být ovšem rychlí - k dispozici je pouhých pět set kusů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY