The Weeknd a Rosalía? Čtete správně. V nové verzi "Blinding Lights" se potkali právě tihle dva

06.12.2020 10:42 - David Věžník | foto: Nabil

I hudební publicista je ve své podstatě obyčejný fanoušek poctivé muziky. A jako takový se musí častokrát vyrovnávat s překvapivými kariérními vývoji svých oblíbenců. The Weeknd třeba už dávno není introvertní zázrak pohybující se ve vodách alternativního R&B, ale popová megastar (která má taky s čím se vyrovnávat). A kupříkladu taková Rosalía evidentně přestává být svébytným evropským fenoménem a začíná být tou, která se čím dál častěji objevuje po boku popových megastars (nebo aspoň stars).

Se s tím smiř.

A tak se cesty obou nyní protnuly. Charismatická Španělka přispěla svým uměním do nové verze songu jejího kanadského kolegy "Blinding Lights". A je to takové zvláštní. The Weeknd umí, Rosalía umí a samotná skladba je díky svému manickému tempu (ten Sembello se zkrátka nezapře) hitovka na první dobrou, kterou zpěvaččin temperament, jímž obohacuje sloky a druhé hlasy, ještě povyšuje na další level.

Jen hudební publicista - fanoušek se zkrátka těžko zbavuje určité hořké pachuti. Pocitu, že je to celé tak nějak snad až příliš podbízivé. Na oba. To hodnocení je tedy taková oplakaná osmička. Což je ještě pořád dobrý, bývalo to však mnohem lepší. Ale co naděláme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY