Sima Martausová láká vánočním klipem "Tancujú zvony" na nové album

04.12.2020 19:19 - Milan Menčík | foto: Kristiana Kóňa

Ani Sima Martausová během pandemie nijak nelenila a pustila se do tvorby nové studiovky. Balíček třinácti písní se dvěma bonusy dostal název "Oslobodená" a vyjde ještě před Vánocemi. Jeden ze zmíněných bonusů, song "Tancujú zvony", Martausová nyní prezentuje i pomocí videoklipu.

Skladba sice vznikla už před třemi lety během turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, svého dokončení se však dočkala až nyní. "Keďže náš nový album vychádza v zimnom období pred Vianocami, povedali sme si, že ako bonus zaradíme aj jednu vianočnú pieseň. Pôvodne sme ju s kapelou nahrali v štúdiu, neskôr sme do spolupráce prizvali Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a dievčatá zo zboru Sro," vysvětlila Martausová.

Právě ona složila milou a pohodovou hudbu a napsala i něžný a laskavý text. Aranže pro orchestr rozepsal Adrián Harvan a dirigentskou taktovku v ruce pevně držel ostřílený Adrián Kokoš. Moc fajn nápadem (i když ne zcela originálním) se ukázala i videa, která zpěvačce posílali její fanoušci. Sice se nemohlo dostat na všechny příspěvky, ale delší sekvence jednotlivých záběrů jsou pouze ku prospěchu věci. Vysoko postavenou laťku písně "December" od kolegyně Zuzany Smatanové Sima Martausová přeskočila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY