Petr Ostrouchov ON AIR: S Vladimírem Mišíkem jsme byli od začátku na jedné lodi

05.12.2020 10:43 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Hudebník, skladatel, bývalý člen kapely Sto zvířat a hudební producent Petr Ostrouchov je podepsán pod hudbou k několika velkým filmům posledních let jako "Želary" nebo "Občanský průkaz". Mimo to na sebe v poslední době upozornil i jako producent a spoluautor cenami ověnčeného alba Vladimíra Mišíka "Jednou tě potkám". A je také iniciátorem, producentem a vydavatelem nového a rovněž velmi ceněného alba Lenky Dusilové nazvaného "Řeka", které navíc vydává na svém nezávislém jazzovém labelu Animal Music. A do toho všeho též stíhá být právník se zaměřením na autorské právo.

Proč se rozhodl převést do koncertní podoby hudbu Zdeňka Lišky z filmu "Markéta Lazarová"? Jaká byla spolupráce s Vladimírem Mišíkem? A jak coby odborník na autorské právo pohlíží na kauzu údajného ukradení motivu do skladby "Stairway To Heaven" od Led Zeppelin? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY