říká Bruce Springsteen ve skladbě "Power of Prayer" - musicserver.cz">

"Popová písnička je tříminutová modlitba," říká Bruce Springsteen ve skladbě "Power of Prayer"

24.11.2020 13:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

V pondělí 23. listopadu to byl přesně měsíc, co Bruce Springsteen vydal své jubilejní dvacáté album "Letter To You". To sklízí veskrze pozitivní reakce, i u nás si v recenzi vysloužilo osm bodů z deseti. Nyní se The Boss k desce vrací prostřednictvím lyric videa k songu "Power Of Prayer".

A podobně jako v předcházejícím klipu ke skladbě "Ghosts" i tady se kombinují scény ze studia pořízené během natáčení alba (a následně použité v doprovodném stejnojmenném dokumentu) s archivními záběry. Jsou plné prosluněných vzpomínek na mládí v New Jersey i muzikantské začátky.

Samotná píseň "Power Of Prayer" tematizuje duchovní povahu hudby a její schopnost spojovat lidi. "Vychovali mě jako katolíka. A to bylo dost k tomu, abych se od náboženství navždy odvrátil," svěřuje se Springsteen a dodává: "Když jsem byl starší, došlo mi, že se dá utéct od náboženství, ale od víry nikdy neutečete. Mám ta témata v sobě hluboce zakořeněná a ve své hudbě se k nim často vracím - 'Promised Land' nebo 'House of Thousand Guitars' či 'Power of Prayer' z aktuální desky. Ty malé, tříminutové desky a 180 sekund dlouhé charakterové studie, které přinesla pop music, se pro mě svým způsobem staly meditacemi a drobnými modlitbami. A moje víra přišla a ty písně naplnila a dala jim spirituální rozměr. Je to esenciální součást mého života."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY