Kateřina Marie Tichá zve povedenou akustickou verzí písně "Kolemjdoucí" na streamovaný koncert

21.11.2020 18:41 - David Böhm | foto: Radek Kudláček

Již před měsícem jsme Kateřinu Marii Tichou pochválili za její až překvapivě dospělý debut "Sami". Zpěvačka s novým materiálem bohužel aktuálně vystupovat nemůže, a tak jej nyní připomíná alespoň akustickou verzí balady "Kolemjdoucí".

Z té zmizely bicí i elektrická kytara, hudebnici doprovází pouze producent desky ODD na piano. "Vždycky mě fascinovala ta chvíle, ve které se rozhoduje, jestli s někým napíšete společný příběh, nebo zůstanete pouhými kolemjdoucími. Může to být jeden pohled, jedna věta, jedno rozhodnutí zabočit do jiné ulice než obvykle… 'Kolemjdoucí' je o dvou lidech, kteří se právě do tohohle okamžiku chtějí vrátit a změnit ho. Nepotkat se a zůstat jenom kolemjdoucím," vysvětluje autorka námět skladby, která v tomto provedení vyznívá ještě naléhavěji.

Video také funguje jako pozvánka na streamovaný koncert, který Kateřina odehraje v neděli 13. prosince na svých sociálních sítích. Učiní tak z nahrávacího studia RePrague v pražských Dejvicích, s kytarou a pianem jí budou asistovat Matouš Rohovský a Jiří Urgošík. "Během přibližně 45 minut bychom rádi představili písničky z alba. A možná i jednu dvě, na které už na desce nezbylo místo," poodhaluje talentovaná songwriterka.

Zda se uskuteční i křest desky, plánovaný na 17. února příštího roku v Malostranské besedě, zatím není jasné. Snad se poštěstí - takto kvalitní materiál si to určitě zaslouží.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY