Nils Frahm vydá živý záznam, který doprovodí i film

22.11.2020 18:17 - Dan Hájek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Jeho zatím poslední album "Empty" vyšlo teprve na jaře, Nils Frahm však těsně před Vánocemi vypustí do světa ještě jednu nahrávku. Půjde o záznam ze čtveřice jeho vystoupení v berlínském sále Funkhaus, která odehrál před dvěma lety během turné k desce "All Melody". Komplet ponese název "Tripping With Nils Frahm".

Tehdejší štace obsáhla přes sto osmdesát koncertů, včetně pražské zastávky ve Velkém sále Lucerny. "Tripping With Nils Frahm" bude představovat průřez všemi berlínskými večery, půjde tedy o jakési best of z nich. Sám hlavní aktér popisuje, že to pro něj byla velká změna. Tehdy se totiž stávalo, že jeden den hrál na jednom místě a hned ten následující už byl někde jinde. Tato varianta mu pomohla vybrat momenty, kdy do sebe vše zapadlo, jak mělo.

Audio záznam doprovází i film režiséra Benoita Toulemondeho (s níž Nils již dříve spolupracoval), který po celou dobu natáčel na malé ruční kamery, aby v maximální míře podchytil muzikantovu interakci s nástroji, publikem a prostředím. Trailer ke stejnojmennému snímku a záznam z Montreux Jazz Festivalu z roku 2015 je ke zhlédnutí níže.

Koncertní záznam "Tripping With Nils Frahm" vyjde 3. prosince na značce Erased Tapes a přinese těchto osm kompozic: Enters, Sunson, Fundamental Values, My Friend The Forest, The Dane, All Melody, #2, Ode - Our Own Roof. Fyzicky bude zatím k dispozici na CD a dvojici vinylů, zda do obchodů doputuje i zmíněný snímek, není v tuto chvíli známo. Podrobnosti k jeho projekci jsou pak na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY