Marina už nechce žít ve světě ovládaném muži. "Man's World" je hymnou všech uvědomělých žen

19.11.2020 14:26 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Loni v létě se Marina (dříve známá jako Marina & The Diamonds) rozhodla, že své příští album natočí pouze se ženskými spolupracovnicemi. "Tenhle příběh lze odvyprávět pouze ženami," vysvětlila tehdy své rozhodnutí, jehož prvním plodem je nyní singl "Man's World".

Od minulé desky "Love + Fear" se hudebně (navzdory novému týmu) příliš nezměnilo. U nové skladby, za jejíž produkcí stojí Jenn Decilveo, však autorka více než dříve klade důraz na text. Obrací se v něm ke stavu současného světa, zejména k nerovnému postavení žen, ale i třeba homosexuálů.

"Původním nápadem pro tuto píseň byla snaha zaznamenat způsob, jakým jsou ženy a také LGBTQ+ lidé podrobeni diskriminaci v průběhu dějin, a to už od dob čarodějnických procesů v Salemu, kdy společnost vyloučila a odsoudila každého, kdo se zdál nenormální či lehce jinaký. Tyto věci se bohužel ději i v současnosti a pro mě je to něco inspirujícího. Zdá se mi důležité o tom psát," přiblížila své pohnutky časopisu Vogue.

Zajímavostí je, že i barevný videoklip vzešel z výhradně ženského týmu. Marina v něm působí doslova jako bohyně, která se lidem na planetě rozhodla otevřít oči svým poselstvím. A zřejmě se brzy dočkáme pokračování - již v letních měsících velšská zpěvačka potvrdila, že její nová nahrávka je téměř hotová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY