Martin Gore na leden chystá épéčko "The Third Chimpanzee"

18.11.2020 13:06 - Dan Hájek | foto: Facebook umělce

Jeho domovská kapela Depeche Mode letos vstoupila do Rokenrolové síně slávy (společně s The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G. a T.Rex) - ceremoniál z Clevelandu přenášela 7. listopadu stanice HBO. Martin Gore však měl tehdy v rukávu už i další novinky: zkraje roku 2021 se dočkáme jeho nového sólového minialba "The Third Chimpanzee".

Většinu materiálu natočil letos v Santa Barbaře ve studiu Electric Ladyboy. Přiznává inspiraci populárně naučnou knihou Jareda Diamonda "The Rise And Fall Of The Third Chimpanzee" - hlouběji nahlíží na člověka a na jeho vývojové předchůdce (úvodní kompozici ostatně dala název opice Howler).

První ukázkou je skladba "Mandrill" (na video se můžete podívat níže), jež představuje pošpiněnou verzi electro zvuků, které však zároveň nesou autorův rozpoznatelný rukopis. Zbývající části mají být prý mnohem více atmosférické, dá se však předpokládat, že půjde i o nepřímé pokračování Martinova pět let starého projektu "MG".

"The Third Chimpanzee" se do obchodů dostane v pátek 29. ledna příštího roku, épéčko fyzicky vyjde na CD a na azurově modrém vinylu, jehož součástí bude i speciální art print. Tracklist je následující: Howler, Mandrill, Capuchin, Vervet, Howler's End. Na tomto místě již běží předobjednávky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY