Kurtizány z 25. Avenue se po 11 letech vydávají na "Honzíkovu cestu"

18.11.2020 17:37 - Hana Bukáčková | foto: Jan Nožička

Pražská formace Kurtizány z 25. Avenue se opět probouzí k životu a po dlouhých 11 letech se vydává na novou cestu. "Honzíkovu cestu". Přesně tak se jmenuje její nová (v pořadí sedmá) deska. Vyšla 17. listopadu a dle členů kapely je výpravou do devíti lidských osudů, z nichž některé končí tragicky, některé komicky a některé ještě neskončily.

Devět písní se vyznačuje kurtizánskými riffy a melodiemi Tomáše Varteckého a dalších členů kapely, Marka Macháčka, Dana Kurze a Jana Ruppricha. Hostují Honza Křížek, který pomohl s vokály, a finský kytarista Frode Barth, který natočil sólo v "Grétě". Kolekce obsahuje osm songů nazvaných křestními jmény a jeden bonus, dřívější singl "Mirek Dušín".

Pod velením Milana Cimfeho a Varteckého tak ve studiu Sono Records vznikla nahrávka plná emocí, která cestuje mezi tvrdě rockovými žánry. Díky jednomu večeru, kdy Tomáš zhlédl klip od francouzské Gojiry, se Kurtizány na chvíli sblíží i s metalem ("Franz"). Jedná se zároveň o první album natočené s Danielem Kurzem, který je součástí ansámblu sedm let. Frontman stojí také za povedenými doprovodnými originálními ilustracemi, které ocení především sběratelé limitovaných vinylových edic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY