Little Mix na šesté studiovce bouchly "Confetti" plné popových hitů

18.11.2020 07:55 - Katka Šebestová | foto: facebook Little Mix

Už není čas ztrácet čas experimenty a touhami ovládnout Ameriku, která na holky z Little Mix reagovala vlažněji, než by si zasloužily. Návrat k popovým kořenům, líbivým melodiím a velkým refrénům je to, čím si získaly miliony posluchačů. Po experimentu s "LM5" si je díky "Confetti" opět kloní na svou stranu.
7/10

Little Mix - Confetti

Skladby: Break Up Song, Holiday, Sweet Melody, Confetti, Happiness, Not A Pop Song, Nothing But My Feelings, Gloves Up, A Mess (Happy 4 U), My Love Won't Let You Down, Rendezvous, If You Want My Love, Breathe
Vydáno: 6.11.2020
Celkový čas: 40:26
Vydavatel: Sony Music
Dívčích seskupení je na mainstreamové scéně jako šafránu a ta, která za něco stála, už dala společným projektům vale a rozštěpila se na sólové dráhy, nebo už tolik netáhnou. Kompaktnost a životnost Little Mix je na formaci, která byla uměle vytvořena během osmé série britského Hlasu, unikátní.

Devízou britských krasavic je i to, že se pozornost neupíná jen na jednu z nich, ale, jak se lidově praví, každá si opravdu chvilku tahá tu svou pilku. Všechny čtyři se tak mohou cítit stejně důležité. Možná i proto je novinka "Confetti" jejich šestou studiovkou v jejich devítileté kariéře.

Na předloňské placce "LM5" Little Mix pořádně ubraly plyn. Pravda, více zženštily - dospělejší R&B sound byl zřejmě posledním pokusem, jak omámit americké publikum, ale chyběla tomu jiskra. Ta na aktuálním počinu určitě nechybí. Holky žhnou popovým zápalem, a jestli jejich členka Leigh-Ann neskromně prohlásila, že "Confetti" je asi jejich největší album, nebyla daleko od pravdy. Minimálně na dravost "Glory Days" a hitovost "Get Weird" totiž hravě dosahuje.

Nové songy čerpají svou inspiraci tam, kde nyní hledá své múzy celá řada interpretů, tedy ve zvuku osmdesátek a devadesátek. Poslech "If You Want My Love" dává vzpomenout na víc než dvě dekády starou "Don't Want You Back" jejich pánských souputníků Backstreet Boys.

Pokud nehledáte potravu pro duši a chcete líbivé melodie, je tato nahrávka to pravé ořechové. Hitovek, ke kterým se rádi vrátíte, protože to na nich slečnám prostě sakra dobře ladí, se tu najde hned několik. Pokud si vás získaly singly "Break Up Song" nebo "Sweet Melody", budete mít rádi i "Happiness" nebo "Gloves Up".

Naopak při protáčení "Rendezvous" či vlajkové "Confetti" si uvědomíte, že koketérie zpěvaček s typickými R&B rytmy jim ubírají na kráse a staví je do pozice, kde z nich vyzařuje křeč a větší kalkul než z většiny jejich žvýkačkových melodií. A co kočkám ještě nesvědčí? Když se snaží dělat srdcervoucí baladu. Místo slz a dojetí u "My Love Won't Let You Down" zůstává v uších pocit kýče.

Deska "Confetti" je ryzí pop, který se za nic neskrývá. Nejde o žádná velká poselství, politická vyznání či nápravu starých křivd. Tenhle dívčí gang chce své posluchače pobavit a roztančit. Písně jsou přímočaré rádiovky, které mají svou životnost. Moment překvapení zde nenajdete, ale pokud si v sobě umíte opodstatnit, že se nestydíte za konzumaci jásavého, nablýskaného a řemeslně dobře vymyšleného popíčku, jste na správné adrese.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY