Cher, Kylie, Mel C, Robbie a další si střihli "Stop Crying Your Heart Out". Hitem od Oasis podporují charitu

17.11.2020 14:07 - Jaromír Koc | foto: officialcharts.com

Charitativní organizace Children In Need pod záštitou stanice BBC každoročně přichází s projekty, jimiž se snaží získat finanční prostředky pro děti a mladistvé ve Velké Británii, kteří z jakéhokoliv důvodu strádají. V minulém roce to byla třeba speciální kompilace "Got It Covered", na níž světové hity od Coldplay, The Killers či Taylor Swift přezpívali slavní ostrovní umělci. Letos je to pro změnu singl, jehož veškerý výtěžek jde právě na výše zmíněnou neziskovku.

BBC Children In Need - Stop Crying Your Heart Out
© BBC Radio 2
Tým sáhl po songu "Stop Crying Your Heart Out" z roku 2002. Pro novou interpretaci jedné z nejhezčích balad od Oasis oslovil hvězdy mnoha hudebních žánrů. Svým hlasem či hudebním umem tak přispěli například Bryan Adams, Cher, Kylie Minogue, Ava Max, Robbie Williams, Paloma Faith, Lenny Kravitz, Jamie Cullum, Melanie C, Ella Eyre, Jess Glynne, Nile Rodgers nebo Anoushka Shankar. Celé to pak zastřešil i koncertní orchestr BBC, díky kterému píseň v nové aranži dostává úplně nový rozměr.

I přes pandemii se povedlo vytvořit ke skladbě velmi hezké video. Krátké záběry na jednotlivé interprety z jejich domovů jsou totiž prokládané dojemnými klípky z fungování charitativní organizace, takže si každý může udělat jasnější obrázek, kde a jak jsou vybrané peníze následně využity. Proto, pokud můžete, video sdílejte, song streamujte, popřípadě legálně stahujte. Každá snaha se počítá…



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY