The White Stripes se připomenou rozsáhlou bestofkou

16.11.2020 08:14 - Ondřej Kocáb | foto: thirdmanstore.com

V těchto dnech finišují přípravy vůbec prvního oficiálního výběru toho nejlepšího od rockové dvojice The White Stripes. Nahrávací společnost Third Man Records, jejímž zakladatelem je právě lídr dua Jack White, připravila šestadvacet skladeb napříč celou diskografií formace z Detroitu. Kompilace dostala prozaický název "Greatest Hits" a vyjde 4. prosince.

Jako lákadlo vyslala skupina do světa videoklip ke dvacet let staré písni "Apple Blossom" z alba "De Stijl". Režii si vzal na starost americký undergroundový karikaturista a animátor Michael M. Wartella. Animovaný snímek ukazuje láskyplný příběh ženy, prchající v malé loďce na moře. Jejím zachráncem se nakonec stane muž z osamoceného majáku. Příběh přitom využívá pro kapelu typické barvy - červenou, bílou a černou.

Vedle této skladby se na výběrovce objeví i kousky jako "Seven Nation Army", "Hotel Yorba" nebo "The Hardest Button To Button". Dojde i na "Jolene", povedený cover písně od Dolly Parton. Kompilace bude dostupná na 2LP nebo 2CD. Připravena bude také speciální edice s několika ikonickými položkami. Příkladem budiž speciální lego, které si fanoušci mohou pamatovat z videa k "Fell In Love With A Girl".

Kompletní seznam skladeb alba "Greatest Hits" je následující: Let’s Shake Hands, The Big Three Killed My Baby, Fell in Love With a Girl, Hello Operator, I’m Slowly Turning Into You, The Hardest Button To Button, The Nurse, Screwdriver, Dead Leaves and The Dirty Ground, Death Letter, We’re Going To Be Friends, The Denial Twist, I Just Don’t Know What to Do With Myself, Astro, Conquest, Jolene, Hotel Yorba, Apple Blossom, Blue Orchid, Ball and Biscuit, I Fought Piranhas, I Think I Smell a Rat, Icky Thump, My Doorbell, You’re Pretty Good Looking (For a Girl), Seven Nation Army.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY