Perverzní debut Rammstein "Herzeleid" slaví 25 let. Předobjednejte si vymazlenou reedici

21.11.2020 08:22 - Tisková zpráva | foto: Universal Music

Největší hudební fenomén Německa, metalově industriální gigant Rammstein, oslavil 25. září 2020 pětadvacáté výročí vydání debutové desky "Herzeleid". Ta vyjde 4. prosince v reedici nazvané "Herzeleid (XXV Anniversary Edition - Remastered)". Nahrávku si už nyní můžete předobjednat v e-shopu Sparku ve dvou verzích - jako CD a 2LP.

Už v počátcích kariéry chtěla být kapela nápadná svými extrémními texty i extrémní hudbou. A zadařilo se. Lidé jí byli od počátku hodně šokováni a současně je radikálně se tvářící šestice dráždila. Svůj arzenál perverznosti v celé své zvrácené kráse skupina poprvé vypálila hned na debutové desce, na níž se vrtala v mezilidských vztazích, domácím násilí a násilím obecně.

Rammstein - Herzeleid 2LP
© facebook Rammstein
Témata prvotiny "Herzeleid" (v překladu "Srdcebol") však obsahovala i ty nejperverznější stránky lidskosti. A kapele se v těchto odvrácených končinách nepotulovalo nijak nepříjemně. „"Chceme zkoumat všechny aspekty lásky. Když zpívám o sado-masochismu, mluvím o lásce. Láska je všude, dokonce i ve znásilnění. Když nějaký týpek znásilňuje ženu, dělá to proto, že mu chybí láska. Jsme maniaky na téma láska," tvrdil frontman Till Lindemann a potvrzoval to v téměř každém textu kapely.

"Herzeleid (XXV Anniversary Edition - Remastered)" vyjde ve formátu CD, 2LP a také digitálně. CD bude ve formě digipacku, vnitřní booklet je po rozložení designován do tvaru kříže. Formát 2LP bude čítat dva 180gramové černé vinylové disky s efektem modrého postřiku. Booklety budou obsahovat portréty členů kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY