Miley Cyrus a Stevie Nicks písní "Edge of Midnight" ukazují mladé generaci, co je mash-up

09.11.2020 10:01 - David Věžník | foto: Miley Cyrus

Miley Cyrus nyní společně s dalšími umělci a umělkyněmi oslavuje nového prezidenta Spojených států, ještě v pátek ale stihla vyslat mezi své příznivce novou hudbu. I když slovo novou je v tomto případě trochu zavádějící.

Zpěvačka poslední dobou udivuje hudební publicisty především hodně povedenými coververzemi, tentokrát tuto aktivitu povýšila ještě na další úroveň - zástupcům mladé generace představuje svébytné hudební umění takzvaného bastard popu. Za tímto účelem oslovila o čtyři dekády starší kolegyni Stevie Nicks a společně daly vzniknout skladbě "Edge of Midnight". Ta velice příjemným a překvapivě nenásilným způsobem míchá aktuální singl té mladší "Midnight Sky" s hitem té starší "Edge of Seventeen" z roku 1982.

"Poslala jsem Stevie svou píseň a připsala: 'Mám k ní alternativní melodii, pokud bys souhlasila, vzdala bych poctu tobě i inspiraci, kterou jsi mi dodávala.' A ona odpověděla: 'Můžeš si ode mě půjčit cokoliv.'," popsala vznik mash-upu Cyrus, která aktuálně dokončuje práce na desce "Plastic Hearts", již chystá na 27. listopadu. Členku Fleetwood Mac mimochodem zastihla v době jejího comebacku - Nicks v říjnu vydala po šesti letech nový singl, moc podařený song "Show Them the Way".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY