Miley Cyrus, Lady Gaga a další hvězdy slaví vítězství Bidena v prezidentských volbách - musicserver.cz">

"Tohle je Party v USA." Miley Cyrus, Lady Gaga a další hvězdy slaví vítězství Bidena v prezidentských volbách

07.11.2020 19:37 - Josef Martínek | foto: New York Post

"Sečteno, podtrženo," chtělo by se říci. To první však ještě zdaleka neplatí, protože volební komise budou všechny hlasy odevzdané v amerických prezidentských volbách sčítat zřejmě ještě několik dní. O vítězi již však nyní jasno je - za budoucího prezidenta USA byl prohlášen Joe Biden.

Není žádným tajemstvím, že stávající obyvatel Bílého domu Donald Trump se, podobně jako třeba jeho český protějšek, netěší velké oblibě mezi umělci. Hudební hvězdy proto krátce po vyhlášení Bidenova triumfu zasypaly sociální sítě radostnými tweety a posty.

"'Tohle je teď Party v USA!'" napsala na Twitter Miley Cyrus s odkazem na svůj hit "Party In The USA". Sdílela také video, ze kterého je patrné, že někteří lidé za zvuku této písně konečný verdikt skutečně oslavují.

S gratulací brzy přispěchala Lady Gaga, která den před volbami zazpívala na Bidenově mítinku v nakonec rozhodujícím státě - Pensylvánii. "Joe Bidene, Kamalo Harris a americký lide, právě jste dali světu jeden z nejkrásnějších aktů laskavosti a odvážné lidskosti, jaký jsem kdy viděla. Nic než lásku pro našeho nového velitele a první ženskou viceprezidentku zvolenou do Bílého domu!"

Alicia Keys, která na jaře podpořila hnutí Black Lives Matter písní "Perfect Way To Die", ve svém tweetu zmínila, že nemá daleko k slzám. "Buďme hlasití a silní. Nyní začíná skutečná práce! Velké gratulace Kamale Harris," ocenila novou viceprezidentku.

Z výsledku se raduje také Ariana Grande, která uvedla: "Pláču! Děkuji, bože." Nezapomněla označit Joea Bidena i Kamalu Harris a připojit emotikony srdíček. Stručný byl Adam Lambert: "Wooohoooo! Dokázali jsme to". Ještě horkou zprávu okomentovala i Lana Del Rey, která jak nově zvolenému prezidentovi, tak viceprezidentce zkrátka a jednoduše pogratulovala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY