Patti Smith zazpívala americkým voličům "People Have The Power"

04.11.2020 08:53 - Ondřej Kocáb | foto: Rock Cellar Magazine

Legendární Patti Smith se během pondělí vydala do newyorských ulic podpořit zdejší voliče, čekající ve frontě na předčasné hlasování ve volbách nového prezidenta Spojených států. Společnost jí dělal její dlouholetý spolupracovník a kamarád Lenny Kaye. Ten ji také doprovázel na kytaru během tematické skladby "People Have The Power", kterou spolu zahráli.

Vše se odehrálo na Šesté ulici blízko Manhattanu, což samozřejmě přilákalo značný dav lidí z okolí. Mnoho z nich si vzpomnělo i na text písně a horlivě rockerku během refrénu doprovázelo. Samotná Patti Smith si dávala pozor, aby dodržela veškeré předpisy, včetně dostatečného odstupu od lidí, a roušku si sundala jen během písně. Tradiční emoce a gesta se však z jejího vystoupení nevytratily ani na ulici.

Podobně v New Yorku vystoupila muzikantka také během října a stejnou píseň si vybrala i na kampaň v rámci záříjového týdne klimatu. Tehdy ji zahrála společně s dalšími hvězdami včetně Michaela Stipea, Tonyho Hawka, Cyndi Lauper, Stelly McCartney nebo Joan Baez. Úplně dole přiložené video ke dvaatřicet let staré skladbě z jejího pátého studiového alba "Dream Of Life" bylo rovněž výzvou pro Američany, aby šli k volbám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY