Nejoblíbenějším DJem světa se letos stal David Guetta

11.11.2020 18:37 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I když byly uplynulé měsíce na taneční scéně kvůli pandemii dosti odlišné od těch předchozích, ani v roce 2020 pořadatelé ankety DJ Mag Top 100 nevynechali hlasování v tomto přehledu nejpopulárnějších DJů a producentů napříč všemi hudebními žánry. A o víkendu oznámili výsledky: nejoblíbenějším DJem světa se stal David Guetta. Vítězství mimochodem získal v den svých třiapadesátých narozenin.

Anketa vyhlašuje DJ Mag každoročně začátkem léta, hlasovat je možné téměř tři měsíce a výsledky jsou zveřejňovány v průběhu velkolepé show, a to poslední den týdenních oslav taneční hudby Amsterdam Dance Event. První dvě zajetá pravidla se podařilo dodržet i v letošním ročníku, jen to vyhlašování bylo trochu chladnější, neb ze zřejmých důvodů bylo takové polovirtuální. Ale i přesto nebyla nouze o překvapení.

Ve stomístném žebříčku popularity je hned osmnáct nových jmen, tou nejúspěšnější čerstvou tváří je na 57. místě Isabelle Rezazadeh, tedy kanadská DJka a producentka vystupující pod uměleckým jménem Rezz. Mezi dalšími nováčky jsou pak Pink Panda, Green Velvet, Plastik Funk nebo Tungevaag, návrat do první stovky hlásí například asi nejznámější zástupce hudebního stylu hardstyle Brennan Heart.

Přeskočme ale k té nejsledovanější desítce. Z ní od minulého roku vypadli například Marshmello nebo Tiësto, poprvé se do ní naopak dostal věhlasný brazilský DJ, producent a remixér Alok. Na třetí příčce se pro letošní rok usídlil Martin Garrix, druzí jsou loňští vítězové Dimitri Vegas & Like Mike.

Francouzský DJ a producent se na zlaté pozici usadil opět po devíti letech. A dá se říct, že po zásluze. I během pandemie byl, pokud jde o taneční scénu, asi nejvíce vidět a úctu a podporu fanoušků si získal i svými charitativními live streamy nebo novým singlem se zpěvačkou Siou. Velmi mu zřejmě pomohl i fakt, že vcelku rapidně utekl od komerční EDM scény a začal do svých setů sázet kvalitní klubové songy.

Kompletní desítku ankety DJ Mag Top 100 přikládáme níže, v závorce pak najdete pozici, na které byl dotyčný interpret před rokem. Pod seznamem pak najdete záznam setu, který David Guetta odehrál v rámci interaktivního vyhlašování výsledků.

10. Timmy Trumpet (13)
9. Steve Aoki (10)
8. Oliver Heldens (7)
7. Afrojack (9)
6. Don Diablo (6)
5. Alok (11)
4. Armin van Buuren (4)
3. Martin Garrix (2)
2. Dimitri Vegas & Like Mike (1)
1. David Guetta (3)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY