Babiš na odstřel? Monkey Business dávají v "Do It! (If You Don’t Have Any Children)" návod na atentát

04.11.2020 13:15 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Od prvního listopadového pátku bude k dostání již desátá deska Monkey Business "Freedom on Sale". Než se tak stane, přichází kapela kolem Romana Holého, Matěje Rupperta a Terezy Černochové se singlem "Do It! (If You Don’t Have Any Children)". Politická píseň je narážkou na aktuální situaci a doprovodný klip může sloužit jako takový návod na atentát, který ovšem člověk neprovede, když má děti.

Režie se tentokrát poprvé ujal sám Matěj Ruppert. Jeho příběh do jisté míry kopíruje text písně. "Je také o tom, že nás mnohé v posledních letech napadá, že bychom rádi sevřeli ruku v pěst a některým z našich politiků to pořádně ukázali," komentuje zpěvák.

Video trefně začíná střihy na tuzemské politiky a jejich typické argumentace. Televizi sleduje muž, kterého to doslova nadzvedne ze židle a motivuje k činu: vyrazí do pražského Karlína, koupí si zbraň a začne trénovat střelbu. Do hlavní role (skoro až filmového) příběhu skupina obsadila herce Jiřího Langmajera, v závěru se objeví i jeho manželka Adéla Gondíková. Výsledkem je dobrá podívaná, která klade důraz spíše na hercovu mimiku než na hudební interpretaci díla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY