Lehkej Pokondr připomíná letošní Movember. Snaha se cení, leč výsledek je bídný

03.11.2020 16:28 - Jaromír Koc | foto: facebook Lehkej Pokondr

Každý, kdo se někdy musel popasovat s rakovinou, moc dobře ví, že to není žádná prča. Charitativní akce Movember se tak každý listopad soustředí na osvětu týkající se primárně rakoviny varlat a prostaty, což miliony mužů po celém světě veřejně propagují mimo jiné i pěstováním knírku, který zbytek roku třeba vůbec nenosí. A ruku na srdce, je to i hezká forma selfproma. To si v letošním roce nejspíš řekl i projekt Lehkej Pokondr, který přichází s písní "Movember", tedy coverem velkého hitu Earth Wind & Fire "September".

Je třeba podotknout, že ještě když Těžkej Pokondr fungoval jako dvojice, tuto akci již v minulosti podpořili. Nejvíce se jim to povedlo v roce 2014 díky songu "Kníra mám", o trošku horší, leč stále relativně vtipné, to bylo o dva roky později v písni "Maraton s kňourem". Když Roman Ondráček aka Lehkej Pokondr v druhé polovině října začal lákat na další movember song, očekával jsem podobnou taškařici.

Bohužel letos je to obrovské zklamání. Nebavme se o klipu samotném, neb ten jako mnoho dalších doplatil na pandemii a určitě i Lehkej Pokondr by raději nabídnul nákladnější a propracovanější verzi, ve které by se hostujícím protagonistům dostalo většího prostoru. Letos je kámen úrazu v hloupém textu, který často úplně nesedí na hudbu a vyznívá až trapně, a opět i naprosto příšerném (rádoby) zpěvu.

Roman Ondráček je fajn moderátor, v rádiu i po tolika letech vcelku baví, ale fakt by neměl zpívat. Neumí to, i když si to možná myslí, a pokud už zpívat chce, měl by někdo ve studiu trochu víc čarovat či třeba dodat nějaký ženský element, který to celé zjemní natolik, aby zpěv netrhal uši. A taky by Ondráček neměl psát k písním texty. To totiž umí ještě míň než zpěv. Proto dáváme jeden bod za skvělý originál písně a druhý za snahu podpořit dobrou věc.

A jedna poznámka či rada nakonec. Jako interpret nikdy nevypínejte u klipu možnost dát palec nahoru/dolů. Pokud na svých sociálních kanálech nabádáte ke sdílení (tisícovka přehrání za dva dny je tedy fakt bída…), je fér nechat se ostatním aspoň takto vyjádřit. Pokud posluchačům tuto možnost upíráte, dáváte jasně najevo, že jejich názorem vlastně pohrdáte. A to je jedna z cest do naprostého zapomnění...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY