Pokáč swinguje s B-Side Bandem. V klipu k nové verzi songu "Co z tebe bude" obstará celý orchestr sám

02.11.2020 10:35 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Pokáč vdechl novou aranž svému notorickému hitu "Co z tebe bude" z jeho debutu "Vlasy" z roku 2017. Impulsem pro nový kabátek byl vznikl alba "Folk Swings" Josefa Buchty a B-Side Bandu, jenž je výběrem folkových a popových písní v nových, swingových úpravách.

Mezi jedenáctkou interpretů je právě i Pokáč a své role se zhostil znamenitě. Vážnější podoba s orchestrem původně vcelku rozvrkočenému songu hodně svědčí. Písničkář prozradil, že se rozhodoval ještě mezi "Matfyzákem na disku" a "Vlasy" a že s finálním výběrem mu pomohl kapelník bandu.

Nebyl by to ale on, aby výsledek neodlehčil vtipným videem. Natočil ho jeho dvorní spolupracovník Jakub Mahdal. "V mém původním klipu hrají lidé z divadla ve Slaném, které jsme chtěli mít i v nové verzi, ale kvůli epidemické situaci tam nakonec hraji různé role sám. Ale je tam i téměř celý orchestr i s osvětlovačem a diváky," komentuje muzikant.

A je to tak, sám zvládl roli zpěváka, bubeníka, dirigenta, klavíristy, dechařů, rozpumpovaného zvukaře v režii, ale i spícího a náhle probuzeného diváka. Mimochodem, zkušenosti s dalšími hudebními nástroji má. "Na bicí a na klávesy jsem pár let v životě hrál, žesťové jsem měl v puse poprvé v životě a myslím, že i nepříliš bystrý divák si toho může všimnout," směje se. A já s ním. Výsledek je zábavný jak po hudební, tak po vizuální stránce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY