Na obrazovky míří další pěvecká show. V porotě soutěže No Cover zasedne i Alice Cooper

30.10.2020 09:32 - Ondřej Kocáb | foto: nocovershow.com

Neustálá pokračování po celém světě již zcela zrecyklovaných soutěží American Idol či The Voice dostanou nyní čerstvou konkurenci. Do televize se řítí pořad No Cover, byť prozatím pouze do Spojených států amerických.

Tentokrát však nepůjde o to, kdo nejlépe napodobí nějaký známý hit. Podmínkou totiž bude vlastní tvorba. Prostor se tak otevírá všem skupinám s vlastním materiálem a bez podepsané smlouvy.

Dílo producentů Ashe Avildsena a Joshe Bernsteina dodá společnost Hit Parader. Natáčet se bude ve slavném losangeleském klubu Troubadour. Co chystanou reality show spojuje s těmi zaběhnutými, jsou hvězdní porotci. Do čela No Cover usedne Alice Cooper, společnost mu budou dělat Lzzy Hale z formace Halestorm, frontman Bush Gavin Rossdale, zpěvačka Sarah Grace McLaughlin vystupující pod pseudonymem Bishop Briggs a kytarista Tosin Abasi, známý z party Animals as Leaders.

"Nemůžu se toho dočkat", řekl dvaasedmdesátiletý rocker a doplnil: "Pro mě kapela není opravdovou kapelou, dokud nepíše vlastní materiál. A pokud mě alespoň trochu znáte, víte, že mám velmi vysoký standard nejen pro písně, ale také pro vystoupení. Hledám tak skupinu, která to má všechno - takovou, co umí písně nejen psát a hrát, ale také s nimi vystupovat a přinutit mě věřit jí to."

Vítězové první série se mohou těšit na obrovský balík cen. Jeho součástí bude nahrávací smlouva s labelem Sumerian Records, vybavení od společnosti Gibson, spolupráce se Shelter Music Group, zajišťující management a rezervace, zařazení do line-upu známých festivalů nebo prostor k nahrávání v Nightbird Recording Studios.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY