The Knife chystají narozeninový dort ke svým dvacetinám

29.10.2020 08:53 - Dan Hájek | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Dvojice The Knife letos slaví dvacet let a posledních několik měsíců toto výročí nenápadně (jak má ve zvyku) připomíná. Zatím nejvýraznější aktivitou je akce se všeříkajícím názvem "Bring Your Spoon - The Knife Serves Birthday Cake". Uskuteční se tento pátek 30. října a začne přesně dvacet minut po dvacáté večerní našeho času.

Fanoušci se můžou těšit na zhruba tříhodinový live stream o třech chodech. Tím prvním bude průlet doposud publikovanými videoklipy skupiny, které pro tento účel vybrali sami hlavní aktéři Karin a Olof Dreijerovi. Následovat bude záznam z jejich vystoupení na festivalu Coachella, kde se v roce 2014 zastavilo jejich turné k desce "Shaking The Habitual". Vše pak uzavře Olofův speciální dýdžejský set.

The Knife se zformovali v průběhu roku 1999, první singl "Afraid Of You" vydali o rok později, čímž oficiálně odstartovali svou kariéru. Jejich debutová eponymní deska se do obchodů dostala z kraje února 2001. Navázalo na ni velmi úspěšné album "Deep Cuts" (2003), na němž se objevily singly "Pass This On" a "Heartbeats" (ten posléze přepracoval do zcela poklidné akustické verze José González). Následoval "Hannah med H Soundtrack" (2003) a propracovaná nahrávka "Silent Shout" (2006), které se dostalo velmi vřelé přijetí kritiky. V roce 2010 vyšel hudební doprovod pro představení dánských performerů z Hotel Pro Forma "Tomorrow, In A Year". Karin s Olofem na něm pracovali společně s Mt. Sims a Planningtorock a výsledek znamenal odklon do mnohem experimentálnějších rovin. Zatím poslední řadovka, zmíněná "Shaking The Habitual", je venku již sedm let. Karin Dreijer v mezičase rozjela svůj vlastní projekt Fever Ray.

Pro samotné sledování vejděte na tento rozcestník, kde si vyberete platformu, prostřednictvím které chcete tento narozeninový přenos sledovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY