Lenny ON AIR: Moje první písnička byla o králíkovi, co nemá rád matematiku

27.10.2020 12:11 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Lenny, vlastním jménem Lenka Filipová ml., je dcerou populární zpěvačky, což ale podle jejích slov neznamená, že měla cestu k úspěchu v hudební branži nějak umetenou. Ostatně její průlomový singl "Hell.o" bodoval mimo jiné i v Itálii, kam popularita její maminky nedosahuje. A za své debutové album "Hearts" z roku 2016 získala hned několik Andělů a také nominaci na cenu Apollo.

V On Air však Lenny mluvila také o tom, proč se rozhodla studovat hudební školu v Londýně a v čem je podle ní tamní výuka jiná než například na české konzervatoři. Kdy si poprvé jako dítě uvědomila, že je její maminka slavná? Byla pro ni hudební kariéra automatická volba nebo zvažovala, že se bude věnovat třeba architektuře jako její táta? A cítila před nahráváním druhého alba tlak, že musí být minimálně stejně úspěšné jako debut? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY