Support Lesbiens oslavují temně zábavným klipem "White Lines" Halloween

28.10.2020 11:14 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Support Lesbiens dva roky starou deskou "Glow" dokázali, že mají na české pop-rockové scéně co říci i po další výměně zpěváka. V cestě moderního popového pojetí s příchutí elektroniky, na kterou nastoupili s příchodem Dušana Marka, pokračují také novinkou "White Lines".

Song má sice lehce temný nádech symbolizující tempo nočního života, zároveň jde ale o nadmíru zábavný kousek s energickým a chytlavým refrénem. "Někdy prostě potřebujete vypnout, zapomenout na dobré vychování a vyrazit do ulic. A tak zní i písnička - přesně tak, jak jsme se cítili. Temně. Nakonec se tematicky spojila s Halloweenem, což je krásně vidět ve videoklipu. Navíc refrén koresponduje i s touhle dramatickou dobou," říká Dušan Marko.

Supporti sice ke skladbě nepořídili klasický hraný klip, lyric video z dílny Matyáše Vordy je ovšem na velmi vysoké úrovni. Všechny obrázky kostlivců, rakví, netopýrů i blesků kreslil autor ručně. A odvedl vynikající práci.

"Text songu jsem si interpretoval jako pokoušení vůle, svádění k něčemu nebezpečnému, něčemu zakázanému. Něčemu, co přes zdánlivé krátkodobé uspokojení či zábavu, vede k tragédii. Proto jsem v lyric videu použil charaktery, jako jsou kostry, rakve či jiné horrorové výjevy, které se ale záměrně tváří na první pohled přátelsky, naivně až dětsky. Vypadají, že s nimi bude zábava, ale pozor, jsou to pořád jen smrťáci," shrnuje Vorda.

Dodejme, že kapela už nyní pilně pracuje na novém albu. Ráda by ho vydala v příštím roce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY