Architects se v klipu "Animals" halí do spousty kouře

26.10.2020 08:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jeden z nejvýraznějších britských metalcoreových spolků Architects o sobě v posledním roce nedával příliš vědět. Nyní se ale muzikanti z ticha ozvali, pořádně, razantně a bez přípravy - a vlastně s podobným načasováním jako jejich kolegové z Bring Me The Horizon. Do světa totiž vystřelili zbrusu nový videoklip k singlu "Animals", po němž následovalo i oznámení nového alba. Bude se jmenovat "For Those Who Wish To Exist" a vyjde 26. února příštího roku. Podle tracklistu obsáhne celkem patnáct skladeb s celkovou stopáží, která dosahuje téměř hodiny.

Na předchozím albu se britská pětice vyrovnávala se smrtí svého spoluhráče Toma Searla, novinka se tematicky zabírá tím, jakou roli každý z nás hraje v pomalé destrukci světa. "Chtěl jsem se sám na sebe podívat do zrcadla a zeptat se, co my sami můžeme udělat místo toho, abychom jen prstem ukazovali na politiky," nechal se slyšet hlavní skladatel kapely Dan Searle.

Čerstvě představená skladba "Animals" značí jistý posun ve zvuku brightonské formace. Melodika je výraznější - ne však laciná, celkový zvuk jako by ztěžknul. Na svém místě jsou tvrdé, křičené refrény i hutné riffy, které válcují silou buldozeru, tedy to, co kapele skutečně jde. Samotný klip se vydal jednoduchou cestou, do svého centra staví samotnou kapelu a její dravý projev, který doplňuje efektním svícením a kouřem. Spoustou kouře.

Tracklist desky bude následující a mimo jiné odhaluje také přizvané hosty: Do You Dream of Armageddon?, Black Lungs, Giving Blood, Discourse Is Dead, Dead Butterflies, An Ordinary Extinction, Impermanence ft. Winston McCall (Parkway Drive), Flight Without Feathers, Little Wonder ft. Mike Kerr (Royal Blood), Animals, Libertine, Goliath ft. Simon Neil (Biffy Clyro), Demi God, Meteor, Dying Is Absolutely Safe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY