Smashing Pumpkins mají na oslavy čtvrtstoletí "Mellon Collie" obří plány

23.10.2020 08:12 - Ondřej Kocáb | foto: smashingpumpkins.com

Billy Corgan byl vždy megaloman. A přestože mnoho z jeho velkolepých plánů posledních let nedopadlo dle očekávání, jsou tu další ambiciózní projekty, na které se fandové jeho domovské formace Smashing Pumpkins mohou těšit. Na nadcházející víkend kupříkladu připadají oslavy pětadvaceti let od vydání desky "Mellon Collie And The Infinite Sadness". Při té příležitosti skupina připravuje její pokračování a také spektakulární turné.

Podle slov frontmana nachystal on a jeho kumpáni hned třiatřicet songů tvořících sequel k původnímu příběhu. K příznivcům by se měly dostat pouhých pár měsíců po vydání dlouho očekávaného dvojalba "Cyr", na které se vlezlo dalších dvacet skladeb. Tohle plodné období pak všichni oslaví na velkolepé arénové tour po Spojených státech. Ta původně měla odstartovat již tento podzim, kvůli pandemii však rodáci z Chicaga doufají v úspěšný přesun na rok 2021.

Do té doby se tak můžeme těšit na vydání jedenácté řadové desky "Cyr", ze které kapela postupně uvolňuje jednotlivé singly, a k nim připojený animovaný příběh "In Ashes". Koncem srpna vyšla jeho první část, doprovázená skladbou "The Colour Of Love", následovalo zářijové "Confessions Of A Dopamine Addict". Před dvěma týdny pak došlo na třetí díl s písní "Anno Santana". Celá kolekce bude dostupná od 27. listopadu na CD i vinylech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY