Topic a Nik Tendo stále vedou české žebříčky, albová novinka Richarda Müllera vstoupila do první desítky

22.10.2020 18:38 - Josef Martínek | foto: Milion+

Aktuální kolo českých hitparád patří spíše k těm poklidnějším. Vítěz rádiového ani albového žebříčku se nemění a pořadí nejbližších pronásledovatelů se pouze lehce přeskupilo. Do Top 10 se v albech probojovala jen jedna novinka - zasloužil se o ni Richard Müller.
Topic - Breaking Me
© Universal Music
RÁDIA - Topic a A7S přidali s "Breaking Me" už třetí vítězství v rádiovém éteru. Pokud by vás zajímalo, kdo se skrývá pod oním tajemným pseudonymem A7S, vězte, že jde o šestadvacetiletého švédského zpěváka Alexandera Tidebrinka. Ve své domovině vydává singly od roku 2015, až spojení s německým producentem se však dočkalo úspěchu v globálním měřítku.

The Weeknd získal jednu příčku k dobru a nově mu patří stříbro. Připomeňme, že před pár týdny se song "In Your Eyes" dokonce podíval i na vrchol pořadí. Předešlý singl "Blinding Lights" dokonce vyhrál desetkrát za sebou, čímž stanovil letošní rekord.

Zpět na stupně vítězů se vydrápali také rockoví All Time Low s "Monsters", Marek Ztracený s baladou "Naše cesty" po týdenní pauze opět přebírá vedení v paralelním žebříčku nejhranějších domácích písní. V absolutním pořadí je čtvrtý. Top 5 doplňuje Ava Max s rovněž již osvědčeným hitem "Kings & Queens".

O největší překvapení první desítky se postaralo německé elektronické duo Twocolors, které předělalo hit "Lovefool" z devadesátých let. Ze sedmdesátého sedmého místa si berlínští producenti polepšili na číslo sedm. Aby nebylo těch sedmiček málo, stalo se tak v jejich sedmém týdnu v pořadí. Dodejme, že třeba v sousedním Polsku už skladba vystoupala až na piedestal. Podaří se jí to v dalších týdnech i u nás?

Z hlediska novinek je poslední dobou situace v éteru jako na houpačce. Někdy se do první stovky probije stěží jedna a jindy je nabídka bohatá. Tentokrát platí druhá varianta. Nejlépe dopadlo spojení Sigaly a Jamese Arthura "Lasting Lover" (51.), o tři příčky níže následují David Guetta a Sia zásluhou "Let's Love", jako šestapadesátá startuje Čechy zbožňovaná LP s "The One That You Love".

Šedesátý řádek zabrala americká alternativně rocková parta Lany se songem "You!". Co se týče čerstvé hudby domácích interpretů, nejlépe si vedl písničkář Vojtaano, jehož "Tančím o samotě" začíná na šedesáté třetí pozici.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Topic - Breaking Me
  2. The Weeknd - In Your Eyes
  3. All Time Low feat. blackbear - Monsters
  4. Marek Ztracený - Naše cesty
  5. Ava Max - Kings & Queens
  6. Marshmello & Halsey - Be Kind
  7. Twocolors - Lovefool
  8. Dua Lipa - Break My Heart
  9. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  10. Nea - Some Say


Nik Tendo - Restart & Lunazar
© Milion+
ALBA - Také albový žebříček hlásí stejné první místo už třetí týden po sobě. Nik Tendo s kompletem dvou EP "Restart & Lunazar" stvrzuje dlouhodobou nadvládu domácího rapu. Už příští týden se však bude muset o vedení obávat, novinku "Barvy" totiž vydal Viktor Sheen.

Právě tento interpret kazašského původu se postaral o největší hitparádovou trvalku posledních dvou let. "Černobílej svět" vyšel loni v květnu a i po sedmdesáti třech týdnech patří k nejžádanějším deskám u nás. Aktuálně okupuje stříbrný post. Že by se Viktor Dundych, jak zní jeho občanské jméno, příští týden na stupních vítězů objevil hned se dvěma alby naráz? Nechme se překvapit.

Ani další místa nepřinášejí změnu žánru. Rap je zkrátka novodobým popem nejmladší generace. Bronz si připsal Sergei Barracuda, jehož "Medusa II" si o stupínek polepšila. Zahraniční scénu reprezentuje Pop Smoke, který se po celosvětovém ohlasu nahrávky "Shoot For The Stars Aim For The Moon" v posledních týdnech dočkal úspěchu i u nás. Čtyřka pro něj znamená nové maximum. Slovenský rap zastupuje na pětce Ego se svou druhou studiovkou "Egotron".

Elitní desítka hlásí jedinou novinku. Na devítce zakotvil Richard Müller, který si čas na tvorbu našel díky pandemii. Deska s tajemným názvem "Hodina medzi psom a vlkom" odkazuje k času mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní, kdy "podle magie umělci vytvářejí ta nejlepší díla, rodí se nejvíce dětí, ale taktéž nejvíce lidí umírá".

Šestnácté místo obsadil John Lennon. U příležitosti jeho nedožitých osmdesátin a také blížícího se výročí čtyřiceti let od jeho smrti vyšel rozsáhlý komplet "Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes", který dávali dohromady Yoko Ono a její syn Sean Lennon.

Na sedmatřicítce odstartoval soubor Sto zvířat s nahrávkou "30 let testováno na lidech", jejíž název odkazuje ke kulatinám kapely. Hobojista Vilém Veverka zabral s titulem "Next Horizon" šedesátou devátou příčku.

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Sergei Barracuda - Medusa II
  4. Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim For The Moon
  5. Ego - Egotron
  6. Harry Styles - Fine Line
  7. Ektor - Original
  8. Ava Max - Heaven & Hell
  9. N Richard Müller - Hodina medzi psom a vlkom
  10. The Weeknd - After Hours

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY