Foo Fighters, Macklemore či Miley Cyrus zahráli na podporu amerických klubů

18.10.2020 13:12 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kultura samozřejmě netrpí restrikcemi kvůli pandemii jen v Česku, ale po celém světě - i za oceánem v USA. O víkendu tak proběhl virtuální festival Save Our Stages, během něhož zahrála více než třicítka interpretů na podporu malých nezávislých klubů.

Mezi umělci, kteří se rozhodli podpořit The National Independent Venue Association svým vystoupením a jeho odvysíláním na YouTube, byli třeba Foo Fighters, kteří zahráli speciální akustický koncert. Miley Cyrus zase kromě aktuálního hitu "Midnight Sky" předvedla coveverze "Boys Don't Cry" od The Cure a "Zombie" od Cranberries. Mezi dalšími byli třeba i v titulku zmíněný Macklemore, Demi Lovato + Marshmello, Jason Mraz, Dave Matthews nebo The Lumineers.

Celý třídenní virtuální festival měl za cíl upozornit na tíživou situaci malých klubů, které v USA zůstávají zavřené, a snahu o finanční podporu ze strany hudebních fanoušků. Jakkoli vám rozhodně nebráníme jim poslat nějaký ten dolar, pokud můžete a chcete, podpořte radši své lokální kluby v Česku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY