David Guetta se rozpovídal o hitu "Titanium". Chtěl do něj Katy Perry

18.10.2020 17:31 - Josef Martínek | foto: officialcharts.com

"I'm bulletproof, nothing to lose, fire away, fire away..." Asi těžko si dnes v jednom z největších hitů Davida Guetty dokážeme představit hlas jiné zpěvačky než australské divy Sii. Francouzský DJ a producent však nyní přiznal, že původní plány byly úplně jiné.

Sia Furler je sice autorkou songu, zpívat ho ale měla Alicia Keys. Posléze ho Guetta nabízel také Mary J. Blige - verze s jejími vokály dokonce unikla na internet. Nakonec neváhal oslovit v tu dobu možná vůbec nejzářivější hvězdu - Katy Perry.

David Guetta feat. Sia - Titanium
© facebook interpreta
"Do Siiny demonahrávky jsem se ale natolik zamiloval, že jsem už nechtěl nic měnit. Byl to zcela jedinečný případ," cituje web britské Official Chart Guettova slova z videorozhovoru.

Nedávno čelila podobnému dotazu i Perry. Podle ní za producentovou změnou plánů mimo jiné stál i její poradní hlas. "Poslouchala jsem to demo v letadle a řekla si: 'Bože můj, ta píseň je tak dobrá! Kdo je ta osoba, která to zpívá? Měla by tam zůstat!" nechala se slyšet matka dvouměsíční dcerky Daisy Dove Bloom. Kuloární zdroje však hovoří o tom, že zpěvačka nabídku odmítla proto, že nepotřebovala v repertoáru další skladbu na způsob "Firework".

Guetta dostal v rozhovoru také otázku, zda má v archivu alespoň nějaké nevydané ukázky s hlasem Katy Perry. "Ne, nikdy jsme spolu nic nenatočili, ale rád bych to udělal. Má obrovský hlas, je to neuvěřitelná zpěvačka. Lidé ji vnímají určitým způsobem, ale někdy přijde s opravdu překvapivými songy. Například 'Dark Horse' je úžasný," shrnul.

Dodejme, že singl "Titanium" vyšel před Vánocemi roku 2011 a následně ovládl žebříčky v řadě zemí včetně Británie. Pro Siu, která se do té doby živila hlavně komponováním pro jiné umělce, to byl první globální hit v roli interpretky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY