Andrea Bocelli zve v "You'll Never Walk Alone" na návštěvu do pražského studia ČNSO

19.10.2020 13:47 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Již začátkem října jsme vám přinesli první informace o plánované studiové novince Andrey Bocelliho. Vzhledem k tomu, že deska s názvem "Believe" se na trhu objeví již 13. listopadu, je nejvyšší čas představit podrobnosti a oficiální pilotní singl "You'll Never Walk Alone".

O tom, že tento italský tenor poslední měsíce nezahálí, nás přesvědčil již v srpnu, kdy zveřejnil skladbu "Gratia Plena" natočenou pro americko-portugalské drama "Fatima". Poslední zářijový den pak prozradil název chystaného alba a odstartoval i jeho předprodej. Titul vyjde nejen digitálně, ale i v mnoha fyzických formátech. Základní verzi na CD a vinylu, která bude čítat čtrnáct songů, doplní i deluxe varianta se třemi bonusy.

Na oficiálním Bocelliho webu je k mání i super deluxe edice, na níž je bonusů dokonce pět. A protože si pěvec věrnosti svých příznivců opravdu váží, vymyslel ještě speciální verzi o nákladu tisíce kusů, určenou pro prvních tisíc fandů, kteří si album předobjednají. Ti ji obdrží s vlastnoručním podpisem a jejich jména navíc budou v bookletu uvedena. Je nadmíru jasné, že právě po této variantě se zaprášilo během pár hodin.

Připravovaná kolekce nabídne nové interpretace světoznámých a dnes již legendárních hitů "Hallelujah", "Ave Maria" nebo "Amazing Grace" a chybět nebude ani skladba "You'll Never Walk Alone". Původně vznikla pro muzikál "Carousel", jenž měl na Broadwayi premiéru v roce 1945. A právě ta se stala singlem, který má na koupi desky nalákat. Pro české fanoušky nemohla být volba lepší, což pochopíte asi až při přehrání videa níže. Poodkrývá totiž natáčení alba "Believe" v Praze za doprovodu Českého národního symfonického orchestru.

Zde je ještě kompletní tracklist "Believe": You'll Never Walk Alone, Fratello Sole Sorealla Luna (Dolce È Sentiere), Hallelujah, Pianissimo (duet with Cecilia Bartoli), Amazing Grace (duet with Alison Krauss), Preghiera (Alla Mente Confusa), Gratia Plena (from the movie "Fatima"), Cantique De Jean Racine, Inno Sussurato, Oh, Madre Benedetta! (Adagio Di Albinoni), I Believe (duet with Cecilia Bartoli), Ave Maria, Angele Dei, Agnus Dei. Deluxe edice bude obsahovat ještě skladby: Mui Grandes Noit E Dia, Mira Il Tuo Popolo, Amazing Grace (solo version). A super deluxe verze přinese navíc písně: Laudate Dominum, Padre Nostro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY