Čekání na pozdrženou premiéru Gottova filmu "Karel" krátí parádní klip k písni "Jdi za štěstím"

10.10.2020 08:40 - Milan Menčík | foto: Karel Gott Agency

Už za týden měl mít v kinech premiéru film "Karel", pojednávající o životě nejslavnějšího zpěváka tuzemské populární hudby. Z důvodu nových vládních opatření proti šíření koronaviru se tak nestane a datum premiéry je v tuto chvíli odloženo na neurčito. Čekání fanouškům ale může zkrátit nový videoklip k písni "Jdi za štěstím".

Karel Gott - Karel
© Supraphon
Tento pohádkový hit Karla Svobody dostal nový kabát loni v létě, kdy ho Mistr natočil se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Jana Kučery. Jedná se o vůbec poslední studiovou nahrávku Karla Gotta a jeho výkon je fantastický i přesto, že bojoval s rakovinou v posledním stadiu a při nástupu do studia se vůbec necítil dobře.

"Ráda bych - společně se Supraphonem - dala v této složité době malý dárek nejen zklamaným potenciálním divákům filmu 'Karel', ale všem příznivcům mého zesnulého manžela. Protože slavnostní premiéra i distribuce filmu musejí být kvůli novým epidemiologickým opatřením odloženy na neurčito, rozhodla jsem se potěšit manželovy fanoušky v České republice i na Slovensku a zveřejnit nový videoklip s titulní písní k filmu 'Jdi za štěstím'. Je pro mne o to cennější, že je to Karlova poslední nahrávka z června 2019, kdy ji zpíval s vědomím, že jde o píseň pro vznikající film," říká Ivana Gottová.

Klip režíroval Jakub Sommer a použil do něj záběry, které se nakonec do výsledné podoby snímku nevešly. Nejedná se o žádnou tryznu, celé ty tři a půl minuty člověk spíše kouká s potutelným úsměvem ve tváři, protože ani v těchto vážných chvílích, kdy se točilo, zpěváka neopouštěly smysl pro humor a dobrá nálada, což je z výsledku jasně patrné.

"Bylo nám líto, že se záběry z natáčení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu v dokumentu nakonec spolu s mnoha dalšími scénami nepoužily, jsem proto ráda, že alespoň některé z nich byly režisérem Jakubem Sommerem a střihačkou Šárkou Sklenářovou velmi trefně zakomponovány do tohoto klipu. Jsem vděčná, že manželovým příznivcům můžeme snad alespoň trochu pozvednout náladu v tak nejisté době právě tímto videoklipem. Pevně věřím, že brzy bude zase dobře, proto přijměte tento dárek od nás i Karla jako naději na lepší časy," dodává Gottová, která se na filmu podílela jako producentka.

Posun v premiéře znamená, že i slibovaný dvojalbový soundtrack se skladbami k filmu vyjde, teprve až bude film v kinech. Lze si ho však alespoň předobjednat . Sledování videoklipu tak slouží jako velmi vítaná kratochvíle před očekávanou filmovou událostí. Takhle se loučí král.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY