AC/DC jsou zpět. Písnička "Shot In The Dark" je přesně taková, jak se dalo očekávat

07.10.2020 10:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Twitter interpreta

To, co australští rockoví veteráni AC/DC slibovali už nějakou dobu, ať už krátkými videi nebo oznámením o návratu klasického line-upu, dostává nyní konkrétní podobu. Je jí skladba "Shot In The Dark", první studiový materiál formace po šesti letech. Song není jen výstřelem v temnotě, abychom se opřeli přímo o skladbu samotnou, nýbrž předznamenáním sedmnácté (resp. šestnácté, budeme-li počítat pouze ty mezinárodně vydané) řadovky "Power Up", která se na pultech obchodů objeví 13. listopadu.

"Shot In The Dark" nepřekvapí. Ve vrchovaté formě se nám dostane typického soundu kapely, který zůstává okamžitě rozpoznatelný. Nechybí ostré riffy Anguse Younga, přímočaré bicí Phila Rudda ani ječák Briana Johnsona či typické sborové odpovídačky v refrénech. Všechno je na svém - notně očekávatelném - místě. Ale upřímně, čekal někdo něco jiného od kapely, která na téhle hardrockové esenci postavila svou kariéru? Asi těžko.

Podstatné je, že jim to v podstatě pořád funguje a není nic špatného na tom, že jako první singl AC/DC zvolili právě song, který nese všechny jejich poznávací rysy. Kdo ví, třeba překvapí. Na výsledné desce na to budou mít hned dalších jedenáct pokusů. Určitě není bez zajímavosti, že všechny pocházejí ze společné autorské dílny bratrů Anguse a Malcolma Youngových, přičemž druhý jmenovaný podlehl následkům demence v roce 2017. Ve své podstatě je tak klasická sestava kapely na nové desce kompletní.

Tracklist "Power Up" tak bude následující: Realize, Rejection, Shot in the Dark, Through the Mists of Time, Kick You When You're Down, Witch's Spell, Demon Fire, Wild Reputation, No Man's Land, System Down, Money Shot, Code Red



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY