WYFE ukazují v klipu "Y Girls" zábavu i nudu

21.10.2020 15:59 - Hana Bukáčková | foto: Philip Swindall

Jeden z objevů letošní jinak prachbídné sezóny má jméno WYFE a díky podmanivému hlasu zpěváka Marka Kedziora zní jak z jiné galaxie... ehm, republiky. Svým fanouškům nyní představuje druhý singl.

Píseň "Y Girls" pojednává o úskalích a krásách bezstarostného mládí a jejím hlavním poselstvím je nebát se být mladý a neutíkat do dospělého života, když to není nutné. Mladý jsi jen jednou. Čas už pak nevrátíš. Je třeba si užívat. "Šla hezky od ruky, přece jen je o mladých holkách a ty nemají nikdy času nazbyt. Byl čas vyrazit na party a něžnější pohlaví muselo provést řádnou vizuální přípravu. Když se poslední vrstva make-upu dostala na své předem jasně definované místo, byla už píseň na světě," říká o vzniku skladby frontman a autor v jedné osobě.

Režie černobílého vizuálu se ujal Tomáš Fongus, pro kterého to byla první práce na klipu. Pro tříčlennou formaci to zase bylo první hrané video. Ze členů však ve snímku najdete jen strnulého zpěváka. "Ta spolupráce si strašně sedla, Tomáš je skvělej člověk a velice rychle pochopil náš styl, naše vize, vizuální představy a dokázal je zhmotnit," komentuje symbiózu kytarista Martyn Starý. "Chtěli jsme ukázat něco, co nám samotným už možná někdy trochu chybí. Bezstarostnost, mládí, velká očekávání od světa. To všechno tak, aby to koherentně drželo s kapelní vizuální identitou," dodává Kedzior.

Právě jeho výraz v klipu mě ale irituje a celkový dojem kazí. Nebaví mě koukat se na pózu otráveného muzikanta, která tak tvoří protipól k rozjuchané holčičí dvojici. Tento kontrast byl evidentně záměrem, bez záběrů na zpěváka by ale výsledek působil líp. Po hudební stránce je to ovšem dobrá práce. Po Deaf Heart je WYFE další svěží vítr do plachet tuzemské klubové scény, která se v aktuální době bohužel otřásá v základech. Vůbec bych neřekla, že se jedná o českou kapelu. Zní to trendy, možná trochu unyle a syrově, ale zároveň neoposlouchaně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY