Andrea Bocelli chystá novou desku. "Believe" má být důkazem, že slavný tenor neztrácí víru ani v těžkých časech

05.10.2020 12:39 - Milan Menčík | foto: Lorenzo Montanelli

Víra je věcí, která v současné době drží spoustu lidí nad vodou. Nemusí se jednat o žádné náboženství, jde spíše o stav mysli, víru v to, že nastanou lepší časy. Ví to i Andrea Bocelli, a tak na 13. listopadu nachystal vydání nového alba s názvem "Believe". Fanoušci na něm najdou dosud nevydanou skladbu italského skladatele Ennia Morriconeho i duety s mezzosopranistkou Cecilií Bartoli.

Andrea Bocelli - Believe
© Universal
Na své si přijdou i ti, kteří chtějí vedle novinek slyšet i ostřílené hity - zde najdou například "Hallelujah", "Amazing Grace" nebo hymnu jednoho z nejlepších fotbalových klubů v současnosti FC Liverpool "You'll Never Walk Alone". Desku koprodukovali Steven Mercurio a Haydn Bendall.

"'Believe' je založeno na třech slovech: víra, naděje a dobročinnost. To jsou tři teologické ctnosti křesťanství, ale - zcela nezávisle na jakékoli náboženské víře - jsou zároveň třemi mimořádnými klíči k tomu, aby životu každého z nás dávaly smysl a úplnost. Dobrá hudba s sebou přináší silné poselství míru a přátelství, učí nás o kráse a pomáhá nám otevřít naše srdce a mysl," říká Bocelli.

Slavný pěvec se letos zaskvěl streamovaným koncertem Music for Hope, který během prvního dne vidělo skoro třicet milionů lidí a obecně se stal nejsledovanějším živým přenosem v historii YouTube.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY