Jónsi je v "Salt Licorice" roztančený jako nikdy. Může za to i hostující Robyn

01.10.2020 07:48 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Druhá Jónsiho sólovka "Shiver" se nezadržitelně blíží - vyjde již v pátek 2. října. Těsně před vydáním se tento islandský muzikant rozhodl vytasit se silně návykovým kalibrem v podobě singlu "Salt Licorice". Skladba, s níž mu vypomohla Robyn, nese rukopis obou zúčastněných a zároveň to je asi nejroztančenější track v jeho diskografii.

Doprovodné video obstaral londýnský režisér Rene van Pannevis. Výsledek zaujme rychlými střihy, skladbou obrazu i barvami. Jónsi si během snímku, který doprovázejí i fragmenty textu, stihne výrazně zkrátit své vlasy. Část konceptu s ním vymyslela Sarah Hopper a tanečníci Dominque McDougal a Albert Trujillo. Nečekejte nějakou komplikovanou zápletku nebo záměrně ukryté poselství, primárně je to párty, čemuž nemalou energii dodává i hostování švédské královny electropopu (i když ta zde k vidění není).

Dodejme, že s finalizací celého kompletu "Shiver" Jónsimu producentsky vypomohl A. G. Cook a vedle Robyn se na natáčení podílela i Elizabeth Fraser z legendárních Cocteau Twins, jež si dříve vyzkoušela spolupráci třeba s Massive Attack nebo The Future Sound Of London. Z desky už můžete znát singly "Exile", "Swill" a "Cannibal" se zmiňovanou Fraser.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY