- musicserver.cz">

Noel Gallagher smutní nad absencí rockových hvězd: "Taylor Swift a Ed Sheeran jsou na ho*no"

30.09.2020 19:18 - Simona Knotková | foto: archiv Noela Gallaghera

I když se zdá, že je v roce 2020 svět vzhůru nohama, některé jistoty se nemění. Třeba Noel Gallagher a jeho schopnost uvádět věci na pravou míru. Naposledy se v podcastu "Matt Morgan's Funny How?" kupříkladu rozpovídal o tom, jak bídně na tom současná hudební scéna je.

"V dnešní hudbě záleží jenom na vzhledu. Vidím to na dnešních mladých lidech v hudebním průmyslu. Všichni vypadají ku*evsky dobře, mají tetování, image a další kraviny, ale ve skutečnosti jsou úplně na ho*no, nemají vůbec co říct. Nejvýdělečnější interpreti jsou sra*ky, zatímco za mých let byli nejvýdělečnější umělci zároveň těmi nejlepšími. Největší kapela světa obvykle byla nejlepší kapela světa. Dneska je největší zas*aná Taylor Swift. Cože!? Jděte do p*dele," ulevil si v rozhovoru s britským moderátorem.

Mimo to si posteskl nad absencí rockových hvězd: "Už nikdy nebude další David Bowie, další Marc Bolan, další Freddie ­Mercury, žádná pořádná rocková hvězda. Já sám se za rockovou hvězdu nepovažuju, jsem spíše písničkář, dříč. Mám na mysli okázalé rockové hvězdy. A takové už nikdy nebudou, protože muzikanti už nikdy nebudou takhle vydělávat. A ti, kteří vydělávají jako Ed Sheeran, si můžou nas*at. Už nebudou žádné soukromé tryskáče a nikdo si už jako David Bowie nenakráčí na King's Cross Station v nacistickém obleku, protože všichni se bojí sociálních médií."

Před nedávnem se muzikant vyjádřil pro deník Daily Star zase k jiné problematice, konkrétně k přehnané sexualizaci žen v hudebním průmyslu. K této polemice ho přivedlo vystoupení Miley Cyrus na letošních VMA's. "Byla tam ta příšerná Miley Cyrus a dokonce i můj devítiletý syn se podivil nad tím, že jí kameraman pořád snímá nohy. Ženy jsou sexualizovány kvůli té stupidní zas*ané Americe, britská kultura by si to nikdy nedovolila," prohlásil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY