Ravenoir, projekt členů Root, se představuje hutnou skladbou "The Darkest Flame of Eternal Blasphemy"

30.09.2020 10:24 - Jiří V. Matýsek | foto: FB interpreta / Peter Doomas Beťko

Už před několika měsíci se na domácí metalové scéně objevil nový projekt. Ravenoir však není jen tak nějaká parta hudebních nováčků. Právě naopak. Tvůrčím mozkem formace je kytarista Alesh AD, který své cesty spojil s legendou black metalu, brněnskými Root. Asistuje mu jeho spoluhráč ze stejné skupiny, basák Igor Hubík. Sestavu doplňuje druhý kytarista Önslaughter z Debustrol a bubeník Patrik Sas z Leaders, doprovodné kapely Kamila Střihavky.

Tato superskupina již pilně pracuje na svém debutovém albu. Bude se jmenovat "The Darkest Flame of Eternal Blasphemy" a žánrově by se mělo pohybovat ve vodách black a death metalu. Kromě ústřední čtveřice se na něm jako host objeví frontman Root Jiří "BigBoss" Valter (přispěl i dvěma texty) a také kytarista legendárních King Diamond Andy LaRocque.

A právě kytarovou práci tohoto muže můžeme obdivovat v čerstvě zveřejněné první, titulní skladbě ze vznikající desky. Hutná, atmosférická kompozice, která si libuje v častých proměnách rytmu, svůj zvuk dobarvuje symfonickým podkresem. Nekompromisně uhání kupředu ve středním tempu valivého riffu a směřuje až k velkolepě střiženému sólu hostujícího kytaristy.

Album "The Darkest Flame of Eternal Blasphemy" by mělo vyjít na začátku příštího roku na slovenském labelu Gothoom Productions.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY