V písni "Ghosts" nechává Bruce Springsteen ožívat duchy minulosti

26.09.2020 13:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia

Není to tak dávno, co Bruce Springsteen ohlásil překvapivé vydání nového alba "A Letter To You", a už je na světě druhý singl. Svižná rocková skladba "Ghosts" dává vzpomenout na období kolem dvojalba "The River".

Nálada silného zvuku Bossovy bandy v čerstvém songu doslova ožívá, ať už v mocném vykopnutí bicích Maxe Weinberga, kytarovém soundu či saxofonovém sóle Jakea Clemonse, synovce původního Springsteenova saxofonisty Clarence Clemonse.

Ducha minulosti a vzpomínky na staré dobré časy vyvolává i doprovodné lyric video. V něm se, na pozadí textu, střídají aktuální pohledy do studia se záběry z různých období zpěvákovy kariéry. A to od těch nejstarších, ještě strávených s kapelou The Castiles. Je to oslava hudby, přátelství, radosti života a nostalgického, ale optimistického ohlédnutí zpět. Výsledkem je energická hitová věc, která má potenciál chytit na první poslech.

Deska "Letter To You" vyjde 23. října a Springsteen se na ní představí se svým E-Street Bandem za zády. Během pouhých pěti dnů natočili muzikanti v Bossově domácím studiu v New Jersey těchto dvanáct kousků: One Minute You're Here, Letter to You, Burnin' Train, Janey Needs a Shooter, Last Man Standing, The Power of Prayer, House of a Thousand Guitars, Rainmaker, If I Was the Priest, Ghosts, Song for Orphans, I'll See You in My Dreams.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY