Klip "Stará zem" ohlašuje druhé studiové album Povodí Ohře

24.09.2020 09:27 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Kapela Povodí Ohře svým eponymním debutem před dvěma lety výrazně rozvířila vody domácího alternativního rocku. Špinavý zvuk, syrové texty i osobnost frontmana Jiřího "Sisiho" Sochora (mimo jiné Esgmeq nebo Skupina Štěstí), prokletého básníka rocku, zaujaly posluchače i kritiku, a formace se stala vyhledávanou koncertní akvizicí. A ačkoliv je Sisi osobností hudebně poněkud nestálou a přelétavou (taková Skupina Štěstí měla jen krátkého trvání a vydala jen jedno album, nahrávku "Je třeba obětovat ještě jednoho kohouta"), Povodí Ohře je stále aktivní. Od debutu vydalo sedmipalec "Vašek/Rakovina" a nyní potvrdilo přípravy druhé studiovky. Deska s názvem "Dva trámy na kříž" vyjde 6. listopadu na labelu Naše desky.

První vlaštovkou z ní je singl "Stará zem", který vyrazil do světa i s doprovodným videoklipem. Černobílé video Tomáše Bláhy kombinuje dvě roviny, které propojuje čas i místo a které přesto běží jakoby simultánně vedle sebe a vzájemně do sebe nezasahují.

Pojítkem je typická česká hospoda ve slušném stavu naplněnosti. Na jedné straně stojí muzikanti hrající typicky temný rock s přímými riffy a slovy, která se zaobírají temnými zákoutími duše. Na druhé straně tu pomalu vzrůstá napětí mezi dvěma stoly. Slovní osočování přechází k fyzickým úderům a končí harašením se zbraněmi. Jakkoliv je celá situace neveselá, nelze nepostřehnout i jistý ironický nádech klipu, který podtrhuje i závěrečná tečka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY