- musicserver.cz">

Bon Jovi a Jennifer Nettles povzbuzují lid: "Do What You Can"

23.09.2020 10:58 - Milan Menčík | foto: Norman Jean Roy

Bon Jovi hlásili vydání patnácté studiovky už na 15. května. Netušili však, jaké síly nabude boj s koronavirem, takže došlo k posunu. Aktuálně by se deska měla objevit v obchodech a na streamech 2. října. Nachází se na ní i skladba "Do What You Can", kterou muzikanti nyní představují v dosti odlišném kabátku, než v jakém bude na albu.

Skupina už v roce 2007 natočila desku "Lost Highway", na níž experimentuje s countryovými zvuky. Dokonce na ni zařadila duet s americkou hvězdou tohoto žánru LeAnn Rhymes. Ohlasy na baladu "Till We Ain't Strangers Anymore" byly velmi pozitivní. Možná i proto se Jon Bon Jovi rozhodl pro další spolupráci s country hvězdou. Tentokrát oslovil frontmanku kapely Sugarland Jennifer Nettles.

"Když jsem dokončil mix zvuku a natočil video k albové verzi, říkal jsem si: Chlapče, tenhle song má crossoverový potenciál. Jennifer byla mojí první volbou a řekla ano," přiznal zpěvák pro magazín Rolling Stone. Tihle dva spolu mimochodem pracovali už v roce 2006 na hitu "Who Says You Can't Go Home" z kolekce "Have A Nice Day".

Country zvuk našláplé novince sedí stejně tak jako ženský hlas. Po dlouhé době je to píseň, která by mohla oslovit i fanoušky Bon Jovi z dob, kdy u nich na kytaru řádil Richie Sambora. Má být povzbuzením pro všechny, kdo bojují s pandemií, ať už v první linii nebo jako obyčejní lidé, co každý den s napětím poslouchají zprávy o počtu nakažených. "Když nemůžeš dělat to, co děláš, dělej, co můžeš. To není modlitba, je to jen myšlenka, kterou chci poslat," zpívá Jon v textu skladby. Každá drobnost, která člověku dovolí neklesat na mysli, se v dnešní době hodí víc než dost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY