"Djesse Vol. 3" od Jacoba Colliera je prostě skvělé album. Tečka

21.09.2020 00:00 - David Věžník | foto: Facebook / Jacob Collier

Některé desky jsou tak dobré, že se o nich v podstatě nedá psát. Jednoduše se musejí slyšet. To je případ i počinu s názvem "Djesse Vol. 3". Natočil jej Jacob Collier a je to neskutečná jízda, během níž se míhají styly jak na horské dráze, ale vozítko zároveň pevně drží na kolejích.
9/10

Jacob Collier - Djesse Vol. 3

Skladby: CLARITY, Count the People (featuring Jessie Reyez and T-Pain), In My Bones (featuring Kimbra and Tank and the Bangas), Time Alone with You (featuring Daniel Caesar), All I Need (featuring Mahalia and Ty Dolla $ign), In Too Deep (featuring Kiana Ledé), Butterflies, Sleeping on My Dreams, Running Outta Love (featuring Tori Kelly), Light It Up on Me, He Won't Hold You (featuring Rapsody), To Sleep
Vydáno: 14.8.2020
Celkový čas: 41:00
Vydavatel: Universal

Je mu šestadvacet, žije v Severním Londýně a miluje ho Quincy Jones. Potkat se s takovým velikánem a získat si jeho přízeň vám vždycky usnadní život, Jacob Collier by si ale všechny ty metály dřív nebo později vysloužil tak jako tak. Je totiž doslova ztělesněním talentu. Mistr harmonie. Aranžérský a multižánrový génius. Důkazem budiž jeho letošní studiovka "Djesse Vol. 3".

Dvanáct skladeb autor zastřešuje popisem "šílená elektronická věc", to je ale trochu slabé. Elektronika je totiž jen jedním z pytlíčků s kořením. Ve čtyřiceti minutách čeká posluchače několikachodové menu s tolika příchutěmi, že by se olizoval nejeden Pohlreich. Od šílených pseudomashupových koláží ("Count The People") přes funkové nářezy ("In My Bones") až po gospel (přenádherná "He Won't Hod You", bezkonkurenční vrchol kolekce). Hromada hostů velká tak, až z ní zrak přechází, přitom každý má své pevné a poctivé místo. Při poslechu téhle nahrávky vytanou na mysli jména jako Michael Jackson, Prince, ale třeba i Matthew Herbert nebo Jamie Lidell. Jacob Collier si bere od každého něco, ale za každých okolností je svůj. Perfektní originál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY