Stein27 i potřetí vládne albové hitparádě, s novinkami bodují 6ix9ine a Helena Vondráčková

17.09.2020 15:33 - Josef Martínek | foto: Lenka Hatašová

Týden se s týdnem sešel a vítězové českých hitparád opět zůstali stejní. Ava Max vede v éteru už posedmé, v albech dovršil Stein27 hattrick. Do první desítky zasáhly alespoň dvě novinky. O jednu se postaral americký rapový bouřlivák 6ix9ine, o druhou Helena Vondráčková.
Ava Max - Kings & Queens
© facebook interpreta
RÁDIA - Sedmička je tento týden pro Avu Max šťastné číslo. Právě tolik prvenství dosud americká zpěvačka albánského původu uzmula v českém rádiovém žebříčku s hitem "Kings & Queens". Už tento pátek navíc vychází její debutové album "Heaven & Hell". Nechme se překvapit, jak si interpretka několika úspěšných singlů povede v albové části žebříčků.

Ani druhá a třetí příčka nepřinášejí žádné změny. Stříbrné postavení uhájil The Weeknd s "In Your Eyes" a bronz si pohlídali Chinaski. Jejich song "Kapradí" tak zároveň zůstává nejhranější domácí skladbou.

Své maximum vylepšují Marshmello a Halsey. S "Be Kind" poskočili ze sedmého na čtvrtý post. Zpět do první pětice se vrací Lewis Capaldi s "Before You Go". Skotský písničkář s touto písní na jaře vládl pořadí po osm týdnů, čímž překonal i výsledek svého průlomového hitu "Someone You Loved". S dvaatřiceti týdny v žebříčku je singl aktuálně nejstarší položkou elitní desítky.

Do top ten pronikl také JP Cooper s "Little Bit Of Love". Tento Brit loni v éteru výrazně zabodoval se "Sing It With Me" a dramaturgové si jeho jméno zjevně zapamatovali. Na současnou šestku se posunul z minulého sedmnáctého místa.

Jen pět týdnů v žebříčku stačilo Harrymu Stylesovi na to, aby vpadl mezi elitu. Aktuálně jeden z nejpopulárnějších mladých zpěváků už s "Watermelon Sugar" zabodoval v mnoha světových hitparádách. V Británii byl čtvrtý, v USA dokonce triumfoval. U nás si nově zapisuje devítku.

A novinky? Top 100 nabízí jen jednu jedinou, navíc až na úplném chvostu. Devadesáté místo si v debutovém týdnu zapisují Major Lazer a Marcus Mumford s "Lay Your Head On Me".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Kings & Queens
  2. The Weeknd - In Your Eyes
  3. Chinaski - Kapradí
  4. Marshmello & Halsey - Be Kind
  5. Lewis Capaldi - Before You Go
  6. JP Cooper - Little Bit Of Love
  7. Ray Dalton - In My Bones
  8. R3hab feat. Timmy Trumpet - 911
  9. Harry Styles - Watermelon Sugar
  10. Martin Garrix feat. Bonn - High On Life


Stein27 - Teorie pádu
© instagram interpreta
ALBA - Většina desek, které letos debutovaly na prvním místě, obvykle po jednom týdnu zase poslušně uvolnila místo Viktoru Sheenovi. Zdá se ale, že se našla výjimka. Stein27 totiž s nahrávkou "Teorie pádu" vítězí už potřetí v řadě. Že by se rodil další fenomén, jakým je Sheenův "Černobílej svět", toho času druhý? V příštích týdnech a měsících budeme moudřejší.

Ani bronz nemění svého majitele. Ektor si evidentně rovněž vybudovat stálou základnu fanoušků, kteří jeho album "Original" pravidelně poslouchají. Za dvanáct kol neopustil ani jednou medailové stupně.

Ze zahraničních interpretů se statusem největší trvalky nadále pyšní Harry Styles. S "Fine Line" už poněkolikáté obsadil čtvrtý post. Medailové umístění mu zatím nebylo souzeno, ale co by za takový stabilní zájem posluchačů dali mnozí jiní hudebníci?

Nejúspěšnější novinka týdne následuje na pětce. A opět jde o zástupce rapu, tentokrát však toho zámořského. Kontroverzní 6ix9ine byl letos na jaře propuštěn z vězení, a tak se hned vrhl na tvorbu nové hudby. Se singlem "Trollz" s Nicki Minaj dokonce vyhrál americký singlový žebříček, jeho druhá studiovka "Tattle Tales" však v USA zůstala těsně pod stupni vítězů, konkrétně čtvrtá. U nás startuje o příčku níž.

Domácí pop music reprezentuje na šestce Helena Vondráčková. Název její novinky prozrazuje, že je zpěvačka "Tvrdohlavá". O produkci čerstvých písní se postaral Kája Mařík, který se zapojil i coby autor. Jako bonus na desce nechybí ani titulní skladba k filmu "Ženská pomsta", který před několika dny vstoupil do kin.

Další novinky najdeme ve třetí desítce. Na třiadvacátém řádku je to reedice "ETC...2" Vladimíra Mišíka & ETC, o tři pozice níže boduje Miro Žbirka s výběrem "Meky - Best Of Miro Žbirka".

Top 10 - alba:
  1. Stein27 - Teorie pádu
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Ektor - Original
  4. Harry Styles - Fine Line
  5. N 6ix9ine - Tattle Tales
  6. N Helena Vondráčková - Tvrdohlavá
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Juice Wrld - Legends Never Die
  9. Mirai - Arigató
  10. Robin Zoot - Pouzar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 37. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY