míní Marilyn Manson - musicserver.cz">

"Sociální izolace nám může vážně uškodit," míní Marilyn Manson

17.09.2020 09:22 - Simona Knotková | foto: instagram.com/lindsayusichofficial

Koronavirus je tu už nějaký pátek s námi, a tak se čas od času vynořují uvědomělé celebrity, které nám říkají, jak se máme v čase krize správně chovat. Ne že by se z jejich strany jednalo o lacinou propagandu, ale zprofanovaná hesla o sociálním odstupu se jinak hlásají, když bydlíte v sídle se třemi bazény, dvěma tenisovými kurty a kinosálem a na účtu máte pěnez na několik životů dopředu.

Mezi hudební osobnosti, které si uvědomují odvrácenou stranu celoplošných karantén, patří například Marilyn Manson. Muzikant, který před pár dny vydal svou jedenáctou řadovku "We Are Chaos", se nad nebezpečím sociální izolace zamyslel v rozhovoru se serverem Consequence Of Sound. Na světové pandemii se však zároveň snaží vidět i její pozitivní aspekt.

"Je to pro mě paprsek naděje, že možná, pokud se všichni přestaneme zabývat negativními prvky naší kultury, nás to může spojit. Nechci znít jako John Lennon, je to jen koncept. Myslím, že nyní je ten pravý čas, kdy by se lidé odlišných kultur, životních stylů, věků, osobností, pohlaví, ras a čehokoliv jiného, dokonce i náboženství měli... přinejmenším aspoň shodnout, že tohle musíme zkusit zvládnout spolu. A pokud cokoliv, co jsem udělal na nahrávce, někomu přidá na duševním zdraví a spokojenosti, bylo by to dobré, protože mě skutečně znepokojuje, jaký účinek na duševní zdraví člověka může mít dlouhý pobyt doma," rozpovídal se.

Dobře ví, o čem mluví. "Já sám se s těmito problémy potýkám celý svůj život. Moje matka měla schizofrenii a další potíže, které byly roky nediagnostikovány. Vím, že pro lidi, kterým se nedostává řádné podpory a pozornosti od jejich rodiny nebo zdravotníků, může být toto období skutečně náročné," dodal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY