Miley Cyrus obvinila režii cen MTV ze sexismu

09.09.2020 18:10 - Simona Knotková | foto: instagram.com/mileycyrus

Před pár dny proběhl 37. ročník MTV Video Music Awards, na kterém se Miley Cyrus podařilo s videoklipem "Mother's Daughter ukořistit dvě ceny - za nejlepší uměleckou režii a nejlepší střih. Zpěvačka zde také vystoupila s čerstvou novinkou "Midnight Sky".

Jak se vyjádřila v podcastu The Joe Rogan Experience, neobešlo se to bez nepříjemností. Během příprav se údajně setkala se sexistickým přístupem ze strany režie. První problém nastal, když odmítla použití takzvaného světla krásy, které vystupujícím přidává na atraktivitě. "Chtěla jsem, aby vypnuli světla, a osvětlovala mě jenom světla místnosti. Nechtěla jsem ani ústřední světlo, ani světlo krásy. Světlo krásy se pokaždé používá na ženy, tak jsem jim řekla, ať ho, ku*va, vypnou. Travisu Scottovi nebo Adamu Levinovi by si nikdy nedovolili říct, že ho vypnout nemůžou," rozpovídala se Cyrus v pořadu amerického herce a moderátora.

Další zádrhel přišel v momentě, kdy se jí do kostýmu zachytil náramek, což režisér využil jako příležitost ke smeči. "Řekl: 'Chceš, aby se s tebou jednalo jako s chlapem? Tohle by nikdo neřešil, kdyby to dělal chlap.' Na to jsem mu odpověděla: 'Chlap by tohle nedělal, protože chlap neprodává vaši show sexem, jako to budu dělat já.'"

Interpretka prozradila, že dospěla do stádia, kdy se s ostatními tvůrci snaží dosáhnout rovnováhy, ale nelíbí se jí dvojí metr pro ženy a muže. "Nepřestávám být laskává, ale zároveň ze sebe nedělám rohožku. Pevně si stojím za tím, co chci, za což mě někdo může označit za divu nebo dě*ku. Kdyby to samé požadoval The Weeknd nebo Kanye, byli by za kreativní bohy. Proč já jsem teda dě*ka? Nikdo by si tohle nedovolil říct o Kaynem Westovi, kdyby si vybíral světla pro své vystoupení. To je i důvod, proč jsem si sama začala režírovat klipy," uvedla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY