Beseda u Bigbítu bude mít dvoudenní zimní edici. Zahrají Katarzia, Viah nebo Palma

10.09.2020 13:24 - Tisková zpráva | foto: facebook festivalu

Speciální zimní edici chystají pořadatelé festivalu Besedy u Bigbítu. Přibližně třetina umělců, kteří měli vystoupit v létě v Tasově, ve dnech 4. a 5. prosince zamíří do prostor Kafé v kině a Kina Morava ve Veselí nad Moravou. Mezi prvními potvrzenými jmény Besedy u Bigbítu Winter Edition 2020 jsou Katarzia, Viah, Palma, sinks, Severní nástupiště a Tamara. V rámci dalších programových bloků se chystají také přednášky a ve spolupráci s MFDF Ji.hlava projekce dokumentárních filmů.

"O konání letní Besedy jsme dlouho bojovali, jako zástupce malých festivalů jsem se zúčastnil videokonference přímo s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem. Nakonec jsme se letního termínu museli vzdát. Tu energii ale nešlo zastavit, proto jsme se letos přece jen rozhodli udržet kontinuitu a mimořádně uspořádat zimní Besedu," říká ředitel festivalu Pavel Uretšlégr.

V programu zimní Besedy u Bigbítu, která proběhne ve dnech 4. a 5. prosince 2020 ve Veselí nad Moravou, je celkem 14 hudebních položek. Hrát se bude na dvou scénách, v prostorách Kafé v kině i předsálí velkého sálu Kina Morava. Projekce dokumentárních filmů v rámci veselských Ozvěn MFDF Ji.hlava proběhnou v malém sále kina. V rámci vyhlášeného programového bloku Apollónova návštěva dorazí také český influencer, blogger a manažer Alvín Korčák a Andreas Gajdošík, držitel Ceny Jindřicha Chalupeckého za aktivistický on-line projekt upravených zpráv o Andreji Babišovi.

Předprodej probíhá v sítích GoOut. Projekt Beseda u Bigbítu Winter Edition 2020 se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Státního fondu kultury.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY