Hana Zagorová a Štefan Margita vydávají desku "Konečně společně"

09.09.2020 10:08 - Milan Menčík | foto: Anna Kovačič

Koronavirus nemilosrdně kosí koncerty i na podzim. Neuskuteční se tak plánovaná rozlučka Spirituál kvintetu a své plány musí přesunout i Hana Zagorová. Kvůli aktuálnímu onemocnění covidem-19 musela své narozeniny oslavit v nemocnici. A čtyři plánované koncerty se musely smrsknout do jednoho velkého - zpěvačka ho odehraje 19. května 2021 v O2 areně.

Dobrou zprávou ale je, že její společná studiovka s manželem Štefanem Margitou, nazvaná příznačně "Konečně společně", vyjde. Na CD, vinylu i na streamech se prostřednictvím Supraphonu objeví 18. září.

Zagorová a Margita - Konečně společně
© Supraphon
Album obsahuje nové i osvědčené skladby, které měly během koncertů zaznít. Je mixem sólových písní a duetů. "Navzdory zrušenému turné jsme se rozhodli jít do studia a vybrané duety přece jen nahrát a na podzim je v podobě desky poslat za našimi fanoušky," uvedl Margita a Zagorová dodala: "Albem bychom chtěli našim příznivcům udělat alespoň takto zprostředkovaně radost, když vinou koronaviru nastalo tohle nečekané a smutné vybočení z normálního života."

Z duetů se fanoušci na desce mohou těšit například na skladby "Adieu" či "Hraj, muziko", původně nazpívané samotnou zpěvačkou. Překvapením může být hit Miro Žbirky "Jesenná láska", který je zde laděn do šansonu, nebo píseň Michala Davida "Mží", kterou se Zagorovou původně nazpíval Karel Gott.

Tracklist nahrávky "Konečně společně" je následující: Sláva je bál, Ztracená láska, Mít tě ráda, Máma, Adieu, Ave Maria, Já nemám strach, Mží, Le temps des cathédrales, Jesenná láska, Hraj, muziko.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY