Helena Vondráčková je na nové desce "Tvrdohlavá"

04.09.2020 13:09 - Milan Menčík | foto: Lenka Hatašová

Po několika letech vydává Helena Vondráčková nový studiový počin s původní tvorbou. Deska pod názvem "Tvrdohlavá" vychází u Warner Music 4. září. Producentsky si ji vzal na starost Kája Mařík, který je známý díky spolupráci se dvěma Dany - Landou a McCaffertym (bývalý frontman kapely Nazareth). Složil také polovinu skladeb a k jedné společně s Oldřichem Krejčovsem dopsal i text.

Helena Vondráčková - Tvrdohlavá
© Warner Music
"Myslím si, že moje spojení s producentem Kájou Maříkem bylo pro nás oba opravdu příjemné a přínosné. Jsme stejná krevní skupina a od počátku jsme si padli do noty. Doufám, že je to znát i z nového alba. Mám z něj dobrý pocit a věřím, že i mým fanouškům přinese příjemný zážitek," vypráví o spolupráci Vondráčková. I Mařík je s výsledkem spolupráce spokojen. "Jsem rád, že jsem se mohl jako producent a autor na albu podílet. Helena je velký profesionál a hned jsme si po všech stránkách sedli. Album je lehce progresivnější, než bývá u Heleny zvykem. Od prvního tónu je nahrávané na živé nástroje, což je ve výsledku velkým přínosem."

Textařsky se zde prezentuje hlavně Josef Peterek, své místo tu ale mají také další výrazné osobnosti z této oblasti - Gabriela Osvaldová, Tomáš Belko či Jan Krůta. Svými písněmi přispěli i Vašo Patejdl, Ondřej Soukup či Lešek Wronka. Na nahrávce se nacházejí dva duety - jeden s Olgou Lounovou a druhý s operní pěvkyní Vandou Šípkovou. Jako bonus nechybí titulní song z filmu "Ženská pomsta", který bude mít v kinech premiéru 10. září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY