Queen s Adamem Lambertem vydají první společnou desku

26.08.2020 17:15 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Adam Lambert je již devět let (téměř) nedílnou součástí kapely Queen, ale až říjen roku 2020 bude tím měsícem, kdy s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem vydá společné album. Půjde o živák mapující jejich dosavadní koncertní pouť.

Titul dostal všeříkající název "Live Around The World" a v prodeji bude od 2. října. A protože legendární britská formace má miliony fanoušků po celém světě, nešetřilo vydavatelství ani množstvím formátů, na kterých bude dílo k mání. Fandové si budou moci pořídit CD, komplet na CD + DVD, CD doplněné o Blu-Ray a na své si přijdou i milovníci vinylů. Ti budou mít na výběr černý nebo limitovaný červený dvojvinyl, případně očíslovaný picture vinyl. Ten poslední ale budete v předobjednávkách internetových obchodů hledat marně. Celý náklad 2 020 kusů se vyprodal jen pár hodin poté, co skupina vydání desky ohlásila.

Queen + Adam Lambert - Live Around The World
© Universal Music
Album "Live Around The World" si vlastně vynutili sami fanoušci. Nebýt světové pandemie, Queen s Lambertem by za sebou právě měli další vyprodané evropské turné. To se z letošního léta přesunulo na příští rok, a jako útěchu tak muzikanti pro fanoušky uspořádali na YouTube Tour Watch Party, během které představili živé ukázky z předchozích světových šňůr. A protože tento experiment sklidil desetitisíce pozitivních reakcí, rozhodla se kapela čekání na nová data zkrátit právě tímto počinem.

"Je to poprvé, co jsme spolu vydali album, a užili jsme si spoustu legrace, když jsme ho dávali dohromady," vysvětluje Adam Lambert a dodal, že s Taylorem a Mayem vybíral z více než dvou stovek společných vystoupení odehraných za posledních sedm let.

Mezi dvaceti skladbami jsou nejen fanoušky oblíbené kusy jako "Don't Stop Me Now" či "I Want To Break Free", ale také rarity, například verze hitů Freddieho Mercuryho "Love Kills" a "I Was Born To Love You". Vizuální nosiče doplní i několik bonusů, mimo jiné třeba bubenické sólo Rogera Taylora se synem (a taktéž bubeníkem) Rufusem Taylorem "Drum Battle" nebo "Last Horizon", tedy známé kytarové sólo Briana Maye.

Pro úplnost ještě dodejme kompletní tracklist CD a vinylových verzí a místa a letopočty záznamu: Tear It Up (Londýn, 2018), Now I'm Here (Tokio, 2014), Another One Bites The Dust (Tokio, 2014), Fat Bottomed Girls feat. Dallas Cowboys Cheerleaders (Dallas, 2019), Don't Stop Me Now (Lisabon, 2016), I Want To Break Free (Lisabon, 2016), Somebody To Love (Isle of Wight Festival, 2016), Love Kills - The Ballad (Los Angeles, 2014), I Was Born To Love You (Tokio, 2014), Under Pressure (New York, 2019), Who Wants To Live Forever (Isle of Wight Festival, 2016), The Show Must Go On (Londýn, 2018), Love Of My Life (Londýn, 2018), Bohemian Rhapsody (Sydney, 2020), Radio Ga Ga (Sydney, 2020), Ay-Ohs (Sydney, 2020), Hammer To Fall (Sydney, 2020), Crazy Little Thing Called Love (Sydney, 2020), We Will Rock You (Sydney, 2020), We Are The Champions (Sydney, 2020).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY