Big Joanie si posvítily na "Cranes In The Sky" od Solange

24.08.2020 10:12 - Ondřej Kocáb | foto: Liz Rose Ridley

Je tomu dva roky, co se trio Big Joanie prodralo undergroundem k vydání debutové desky "Sistahs". Skvělá nahrávka získala uznání a na jejím pokračování se v současné chvíli pracuje pod křídly labelu Kill Rocks Stars. Ještě než k tomu dojde, odbočily si Stephanie Phillips, Estella Adeyeri a Chardine Taylor-Stone k Third Man Records, u kterých natočily sedmipalcový vinyl se dvěma skladbami.

Strana A patří předělávce songu "Cranes In The Sky" od Solange z její čtyři roky staré kolekce "A Seat At the Table". Strana B pak nabízí živou verzi písně "It's You" z posledního alba formace. Ta na oslavu nového vinylu uspořádala speciální koncert v londýnském obchodu Bolt, jehož výtěžek půjde na projekt Girls Rock London and Decolonise Fest.

Na rozdíl od jemného a křehkého originálu od Solange zvolila londýnská trojice ostřeší přístup, postavený na výrazné basové lince. Celá ta krásná harmonie se proměnila v punkovou drzost a naštvanost. Na zcela novou úroveň však výsledek povznáší téměř dvouminutové sólo v druhé části. Než vyjde celá kolekce, je tento cover rozhodně příjemnou jednohubkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY